... a textului de aici nu se rezuma la analiza relatiilor binare, ci cuprinde o extrapolare a diagnosticului la nivelul intregii societati, punctand elementele patologice care pot aparea in sisteme de conducere ale oricarei structuri politice, economice sau religioase.
In timp intreaga omenire a fost subtil infectata cu aceasta conditie patologica, exact cum se raspandeste o gripa.
Sistemele care conduc recompenseaza comportamente egoiste si egocentrice. Structurile ierarhice si credinta in lipsa resurselor (pe care ele o propaga) cultiva competitia si lipsa de incredere in oameni. Putem vedea acestea peste tot: in experientele personale la locul de munca, in familii, in mass-media, sanatate si justitie. Anomaliile sunt infiltrate in societate fie perfid, prin manipulare, fie direct prin legi abuzive si reglementari obligatorii care servesc o agenda psihopata.
Manipularea vointei tale libere se aplica prin strategii care te fac sa crezi ca tot ceea ce se impune este in folosul tau si ca stapanirea stie mai bine decat tine care este acesta. Daca incepi sa gandesti si sa actionezi liber, daca pui intrebari vei declansa furia superiorilor si iti vor impune legi prin care iti vor eroda libertatea, vointa si drepturile tale.
Una dintre metodele de stapanire este aceea de a te distrage prin diverse si a te mentine ocupat mental, ca sa nu ai timp sa te gandesti la nevoile tale si nici la problemele sistemului. Sclavii nu au drepturi, iar oamenii care nu stiu ce drepturi au si nu intrevad felul in care ele sunt incalcate, sunt potentialii sclavi perfecti, docili si cooperanti. Autoritatea psihopata prolifereaza pe inhibitia oamenilor, care devin executanti fideli si nu simt sa se revolte niciodata fiindca asa au fost indoctrinati.
Poti recunoaste un grup social condus de indivizi atinsi de aceasta afectiune psihiatrica, chiar daca majoritatea membrilor nu sunt constienti de ceea ce se intampla, prin aceea ca observi ca li se ofera iluzia libertatii, iluzia unor optiuni, iluzia dreptului la opinie. Stapanirea psihopata ataca pe oricine (singular sau colectiv) care pune la indoiala perfectiunea sistemului, prin observatii, sugestii si analiza pertinenta. Persoana care atrage atentia asupra aspectelor negative va fi etichetata negativ si tratata ca atare, marginalizata sau chiar sanctionata.
In societatile administrate psihopat conducerea are grija sa conditioneze psihologic ceilalti membri pentru a crede in sistemul care ii inrobeste si a il apara. Acestia sunt pregatiti si formati special in acest sens (de la varste cat mai fragede). Le este inoculat un anumit tip de intelegere, o perspectiva convenabila asupra realitatii, astfel incat rezultatul final sa fie gandirea conformista, plafonata.
Ei sunt tinuti sub CONTROL prin propagarea fricii, a panicii si prin dezvoltarea sustinuta, strategica si repetitiva a unor situatii de CRIZA.
Se impune intrebarea: cine ar avea interesul ca omenirea sa fie infectata cu un comportament atat de inuman? Deja oamenii sunt din ce in ce mai constienti de ceea ce se petrece, de felul in care este structurat jocul si cum il pot transcende. Nu stiu cat de important este sa gasim vinovati.
Vindecarea nu se poate face de la acelasi nivel de spiritualitate cu imbolnavirea, ci prin alegerea constanta a Iubirii de Adevar in locul fricii, prin raspandirea Adevarului si trezirea naivilor, prin unirea si intr-ajutorarea reciproca intre oameni. Pentru cei rau intentionati, foarte potrivite sunt cuvintele sf Ștefan, intaiul mucenic: "Iarta-i, Doamne, ca nu stiu ce fac! "
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment