În mod normal trebuie să mai conțină puțin ulei neutru, ca cel din sâmburi de struguri, și un praf de sare, pentru conservare. Aşa se poate prepara și acasă, la robot, din susanul puțin rumenit. Eu nu îl pot mânca, dar îl adaug de obicei la humus.
Noi mai mancam paine cu unt de arahide si cu gem.... si ma mai gandeam sa incerc ulei de cocos, doar ca nu stiu cum sa il fac sa fie mai tartinabil (ori e prea tare ori e lichid)
Amolici, eu amestec untul de cocos topit- devine ulei la 26 grade C- cu făină de cocos (fie se cumpără așa, fie se face la blender sau în robot din fulgi de cocos) și devine o cremă tartinabilă delicioasă și sățioasă. Dar și nucile noastre pot fi făcute pastă, numai să le ținem la înmuiat peste noapte 😉
Fulgii de ovaz mi se par geniali... Am mai descoperit recent chiftelute cu ovaz (inmuiat in apa) si linte/fasole/naut/soia. Sau paste integrale (am gasit la aprox acelasi pret cu pastele din faina alba) cu sos de rosii, ovaz si soia.
Încercați fulgii de quinoa în locul fulgilor de cereale. Cu ei am început diversificarea la unul dintre copii și îi plăceau mult. https://driedfruits.ro/bio-fulgi-quinoa-250-g-?search=quinoa&category_id=0
Pasta de susan nu e amară?
ReplyDeleteBa da, dar cu banane e delicioasa
ReplyDeleteCe mai are pasta de susan in afara de susan rasnit?
ReplyDeleteNu cred ca are adaosuri
ReplyDeleteÎn mod normal trebuie să mai conțină puțin ulei neutru, ca cel din sâmburi de struguri, și un praf de sare, pentru conservare. Aşa se poate prepara și acasă, la robot, din susanul puțin rumenit. Eu nu îl pot mânca, dar îl adaug de obicei la humus.
ReplyDeleteCredeam ca e susan rumenit, rasnit ff marunt
ReplyDeleteNoi mai mancam paine cu unt de arahide si cu gem.... si ma mai gandeam sa incerc ulei de cocos, doar ca nu stiu cum sa il fac sa fie mai tartinabil (ori e prea tare ori e lichid)
ReplyDeleteAmolici, eu amestec untul de cocos topit- devine ulei la 26 grade C- cu făină de cocos (fie se cumpără așa, fie se face la blender sau în robot din fulgi de cocos) și devine o cremă tartinabilă delicioasă și sățioasă. Dar și nucile noastre pot fi făcute pastă, numai să le ținem la înmuiat peste noapte 😉
DeleteMultumesc pentru idee! Acum pot inlocui painea cu unt si cu miere cu pasta de cocos si copiii vor fi incantati
DeleteMa gandeam cum sa il prepar acasa. Gasisem undeva ca e susan crud sau rumenit amestecat cu ulei de masline. Dar iese cam amar..
ReplyDeleteFaceam si eu mai demult in casa unt de arahide.
DeleteFulgii de ovaz mi se par geniali... Am mai descoperit recent chiftelute cu ovaz (inmuiat in apa) si linte/fasole/naut/soia. Sau paste integrale (am gasit la aprox acelasi pret cu pastele din faina alba) cu sos de rosii, ovaz si soia.
ReplyDeleteSunt atat de sensibila la gluten si la grane, incat nici terciul nu il suport. Imi da o senzatie de aciditate. Nu prea stiu ce sa mananc dimineata.
ReplyDeleteÎncercați fulgii de quinoa în locul fulgilor de cereale. Cu ei am început diversificarea la unul dintre copii și îi plăceau mult.
Deletehttps://driedfruits.ro/bio-fulgi-quinoa-250-g-?search=quinoa&category_id=0