...de gandire pe care o observ in acest interviu cu pr Calciu este ascunsa in intrebarea reporterului:
– Aici mai e o problemă, pentru că în momentul în care votezi, să zicem, un Preşedinte, tu îţi dai asentimentul pentru măsurile pe care acela le va lua şi te faci părtaş la toate păcatele lui.
Lucrurile nu stau asa. Votezi pe cineva al carui program politic iti place si care pare un om integru. Aceasta este alegerea de care esti raspunzator: cea bazata pe informatiile pe care le detii in momentul votarii . Daca pe parcursul celor 4 ani de mandat omul respectiv ia decizii care nu corespund cu promisiunile facute, nu mai e raspunderea ta. Nimeni nu cunoaste viitorul si nici dinamica vietii respectivului presedinte. A insinua ca vei fi osandit pentru ceva din viitor (pe care nu il puteai nici macar intui) e total gresit.
Si iarasi nu inteleg primul raspuns al parintelui: cum sa fie o initiativa buna, din care rezulta lipsirea de mantuire a unor oameni? Nu asa se face o schimbare in bine. Sa urce fiecare in sistem cat poate in conditiile in care nu face compromisuri. Cu cat mai multi crestini vor incerca asta, cu atat se va limpezi viata societatii.
Ultimele cuvinte dor...Portile iadului nu vor birui totusi Biserica.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
5 ani de mandat.
ReplyDeleteDa
ReplyDeletedaca ar fi vreunul integru pe care ss il.alegi,as mai zice...da vorba par.Teofil, si sfintii au pareri
ReplyDeleteCuviosul Paisie Aghioritul sfatuia ca oamenii sa voteze raul cel mai mic pentru ca in majoritatea cazurilor nici un candidat nu e perfect.
ReplyDeleteCe ne mai miram noi de anumite decizii proaste ce pot apărea pe parcurs devreme ce atâția "creștini" votează în deplina cunoștință de cauză un candidat care s-a poziționat clar și fățiș pro căsătorie Lgbt și i-a numit fanatici pe cei care au semnat pentru referendumul pentru familie? Avem suficiente motive sa ne îngrijoram chiar și asa...
ReplyDelete