... on-line intr-o familie in care nu are fiecare camera lui are niste dificultati suplimentare, dar nu imposibil de depasit. Cred ca felul in care se raporteaza copiii la acest mod de predare poate fi substantial influentat de atitudinea si sfaturile parintilor.
La noi micile probleme au fost date de faptul ca unii profesori au pretentia ca elevii sa tina camerele pornite pe toata durata lectiei si inevitabil, mai intra in cadru si bebelusa familiei (au fost si cateva situatii in care s-a si auzit in direct cum protesta).
Bineinteles, eu incerc sa le asigur linistea pe parcursul orelor de curs, dar nu reusesc 100%. I-am sfatuit pe copii sa se relaxeze, fiindca toata lumea stie ca scoala on-line nu se face din vreun studio de inregistrari, ci de acasa, iar la noi acasa e "trafic mai intens" decat in alte case. Nu putem intotdeauna "ingheta" total o camera pe motiv ca cineva este on-line acolo, si asta nu din lipsa de respect pentru profesori sau materie.
Sunt sigura ca daca elevul este constiincios si atent, un incident izolat cu un frate mai mic care apare brusc in decor va fi cel mult amuzant. Nu sunt pentru transformarea orelor on-line in circ, ci doar pentru mai multa flexibilitate si intelegere a mediului real in care evolueaza fiecare elev.
Microfonul poate fi tinut oprit si pornit doar cand trebuie sa raspunda.. e si o tasta cu care se activeaza/dezactiveaza microfonul. Cred ca Space.
ReplyDeleteStim. In general microfoanele sunt închise.
ReplyDeleteDe ce in Romania au copiii ecranul deschis eu nu inteleg. Doar profesorul are si sonor si imagine in alte parti.
ReplyDeleteCopiii doar sonor pentru protectie in spatiu online.
E greu insa pentru copil sa se concentreze la lectie daca nu puteti asigura liniste in camera.
Maria M
Unii profi au pretentia si la microfoane deschise...Da, e greu, dar se poate. Nimic nu e usor cu multi copii intr-o casa.
Delete