Tuesday, March 3, 2020

Un rezumat...

... al felului in care N se raporteaza la oameni: totul se rezuma la a construi imagini despre sine, nedublate de sentimente autentice pentru oameni. Fiindca celor din propria familie nu le poate mentine o imagine 100% grandioasa, nici nu va investi foarte mult in ei. Va fi cel mult interesat de felul in care isi vor aminti de el.

3 comments:

  1. Nu am citit despre asta si ma intreb, este posibil ca cineva sa se nasca narcisist sau este o devenire nefericita? Observ la unii dintre copiii mici ca deja au niste astfel de comportamente, gen mare dificultate sa isi ceara iertare, sa ceara ajutor, sa multumeasca, desi au fost educati in acest sens si nu sunt umiliti, iar unii dintre fratii lor si-au insusit aceste lucruri.

    ReplyDelete
  2. Si eu ma intreb exact acelasi lucru. Cunosc exemplare...

    ReplyDelete
  3. Si eu am acest exemplu, fiul meu cel mare, desi in interior e sensibil si afectat de suferinta altora sau de critica altora, nu se arata in exterior, pare a fi indiferent. In plus, tot asa, ii e greu sa isi ceara iertare sau sa discute despre greselile lui. In schimb, cel mai mic e extrem de sensibil la aprecieri si la critica si ii pare extrem de rau atunci cand greseste (de multe ori a plans ca a gresit sau ca a lovit pe cineva). Copii complet diferiti din aceiasi parinti si cu aceeasi educatie...

    ReplyDelete