Sunday, March 15, 2020

Ateii...

... au sistemul lor de relatii cauzale, unele bazate stiintific, pe care nu le contestam nici noi, altele generate de nesiguranta specifica omului care vrea sa controleze cat mai multe din univers, desi in adanc se stie limitat si neputincios.

Nici noi, credinciosii, nu ne lasam mai prejos. Cautam cauzele lucrurilor si la nivel spiritual. Intelegerea lor nu este accesibila oricui, dar nu toti inteleg aceasta☺️. Asa se explica multitudinea de semnale stil Ioan Botezatorul de pe Fb: de aia va da Dumnezeu Coronavirus, ca ati facut avorturi, ca ati vrut spitale si nu catedrale, ca ati menajat sodomitii la referendum etc. Nimeni nu are nevoie de reprosuri acum. Nu ele nu schimba inimile, ci atingerea tainica a Duhului Adevarului.

Nu neg ca pacatele atrag mania lui Dumnezeu, dar mi se pare ceva in neregula ca le striga sus si tare cei care nu le-au savarsit in fapta si nici nu sunt randuiti sa invete poporul. Cea mai sanatoasa atitudine mi se pare sa incercam sa vedem cum am contribuit fiecare, personal, la starea de alterare a lumii intregi. Eu simt ca trebuie sa caut in mine radacina raului si sa plang inaintea lui Dumnezeu ce este al meu, nu sa acuz pe altii cand situatia se complica.

Memento:

1 comment:

  1. Perfect de acord!

    Sa ne uitam în interiorul nostru, sa găsim pocăință adevărată care ne va izbăvi de orice!

    ReplyDelete