Wednesday, March 11, 2020

Doua ingrediente...

... de care mananc aproape zilnic in posturi si de care bunica nici nu a auzit☺️

14 comments:

  1. Ba da, dar cu banane e delicioasa

    ReplyDelete
  2. Ce mai are pasta de susan in afara de susan rasnit?

    ReplyDelete
  3. În mod normal trebuie să mai conțină puțin ulei neutru, ca cel din sâmburi de struguri, și un praf de sare, pentru conservare. Aşa se poate prepara și acasă, la robot, din susanul puțin rumenit. Eu nu îl pot mânca, dar îl adaug de obicei la humus.

    ReplyDelete
  4. Credeam ca e susan rumenit, rasnit ff marunt

    ReplyDelete
  5. Noi mai mancam paine cu unt de arahide si cu gem.... si ma mai gandeam sa incerc ulei de cocos, doar ca nu stiu cum sa il fac sa fie mai tartinabil (ori e prea tare ori e lichid)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amolici, eu amestec untul de cocos topit- devine ulei la 26 grade C- cu făină de cocos (fie se cumpără așa, fie se face la blender sau în robot din fulgi de cocos) și devine o cremă tartinabilă delicioasă și sățioasă. Dar și nucile noastre pot fi făcute pastă, numai să le ținem la înmuiat peste noapte 😉

      Delete
    2. Multumesc pentru idee! Acum pot inlocui painea cu unt si cu miere cu pasta de cocos si copiii vor fi incantati

      Delete
  6. Ma gandeam cum sa il prepar acasa. Gasisem undeva ca e susan crud sau rumenit amestecat cu ulei de masline. Dar iese cam amar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faceam si eu mai demult in casa unt de arahide.

      Delete
  7. Fulgii de ovaz mi se par geniali... Am mai descoperit recent chiftelute cu ovaz (inmuiat in apa) si linte/fasole/naut/soia. Sau paste integrale (am gasit la aprox acelasi pret cu pastele din faina alba) cu sos de rosii, ovaz si soia.

    ReplyDelete
  8. Sunt atat de sensibila la gluten si la grane, incat nici terciul nu il suport. Imi da o senzatie de aciditate. Nu prea stiu ce sa mananc dimineata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Încercați fulgii de quinoa în locul fulgilor de cereale. Cu ei am început diversificarea la unul dintre copii și îi plăceau mult.
      https://driedfruits.ro/bio-fulgi-quinoa-250-g-?search=quinoa&category_id=0

      Delete