Friday, March 13, 2020

Am vazut si eu...

... stirea cu feministele care au protestat impotriva Bisericii. Nu poti sa le dispretuiesti si sa le jignesti in bloc, daca ai putina constiinta. Ceea ce este foarte clar este faptul ca au probleme grave.

Unele poate sunt victime ale abuzurilor masculine, cum stim cu totii ca se intampla inca in multe relatii. Altele au probleme de intelegere a invataturii Bisericii si poate nu au intalnit duhovnicul potrivit ca sa le invete. Altele au deja o aversiune prea putin gandita fata de tot ce inseamna randuiala a cuminteniei in familie si, negasind iubire in propria experienta, simt nevoia sa demoleze o intreaga ordine sociala.

Inrairea aceasta care se resimte in multe dintre textele lor motivationale nu e un lucru bun. Daca nu cumva sunt manipulate cu alte scopuri, sunt niste femei adanc ranite si merita sa fie pomenite in rugaciune.
Au fost foarte putine in strada. As vrea sa pun o intrebare, totusi: cele care tac, sunt toate niste lase care nu au curaj sa vorbeasca despre oprimarea femeii? Nu cred. Eu am vazut multe femei implinite in viata de familie, asa cum o randuieste Biserica. Femeia crestina gandeste si intelege altfel rostul vietii, cu bune si rele. Ea este prima in care aceasta ideologie feminista loveste, fiindca ea nu vrea egalitate cu barbatul, vrea sa fie "iubita" lui.
Nu toate suntem batute, nu toate suntem violate, nu toate avem traume. Daca vrei sa iti strigi durerea, de ce ai blama o institutie care nici macar nu te obliga sa faci parte dintre membrii ei?!

No comments:

Post a Comment