Saturday, March 14, 2020

Cu seringa...

... de Nurofen poti administra bebelusului orice alta suspesie/sirop, chiar daca flaconul original are lingurita sau capacel dozator. Asa e mult mai usor de controlat continutul in fata agitatiei copilului.

Ca sa se verse cat mai putin cel mai bine este sa pozitionezi copilul putin inclinat pe spate si sa administrezi doza fractionat, ca sa poata el prelua totul cu inghitituri mici, la interval de cateva secunde. Eventual poti dilua un medicament mai putin agreat cu un lichid gustos pentru bb.

Mi-ar fi placut sa existe dozatoare stil seringa din silicon, cu capat similar unei tetine, ca sa folosim si reflexul de supt al bebeilor foarte mici.


4 comments:

  1. Toate mămicile procedează la fel cu acea seringă de la suspensii 😉. Am observat că cei foarte mici chiar sug seringa dacă le place gustul suspensiei, dacă ar avea o aromă respingătoare nu ar suge nici cu tetina de silicon.

    ReplyDelete
  2. Crede-ma, n-ai vazut toate mamicile ☺️. De-asta am scris, sa fie acolo negru pe alb pentru cine nu are idei.
    Da, stiu ca sug, dar e tare si neplacuta. Eu am retineri sa nu ii lovesc la gingiute cu ea. Un capat de silicon ar fi mai prietenos cu gurita lor.

    ReplyDelete
  3. Chiar există așa ceva: https://m.emag.ro/seringa-silicon-gradata-pentru-administrare-medicamente-0-luni-70010018/pd/DCV27GBBM/
    Pentru mai târziu se găsește o linguriță din silicon cu recipient gradat. Este mică și folositoare cu precădere la începutul diversificării, dar cu ea se poate administra și medicamentul în locul seringii (se măsoară cantitatea potrivită și se mută în recipientul linguriței).
    Să ne ajute Domnul să apelăm la medicamente cât mai rar!

    ReplyDelete
  4. Nu am cautat pe net, ce-i drept. Inca nu suntem bolnavi, dar e bine de stiut.

    ReplyDelete