Sunday, March 1, 2020

Post...

Exista oameni mai "intoxicati", dar exista si perseverenta.
Exista lipsa de minerale, dar sunt farmaciile pline de suplimente alimentare.
Exista post nesanatos cu covrigi si eugenii, dar mai simplu mananci cruditati.
Exista ceaiuri  vindecatoare, sa ne bucuram de plante!
Slava Domnului, avem exemple de necredinciosi care tin post cu anii sau post mai aspru ca al nostru!
Gata cu smiorcaielile pe teme alimentare in post! Acestea ar trebui sa mearga de la sine si sa ne stea atentia la scopurile duhovnicesti, fiindca asta face postul: usureaza si invioreaza trupul spre lucrarea celor sufletesti.

6 comments:

  1. Așa este ,mulțumim și post binecuvântat

    ReplyDelete
  2. Din ce am observat la mine, e mai greu postul când nu e organizare bună. Se ajunge la înfometare și apoi se îngurgitează ce se găsește în cale.

    ReplyDelete
  3. Daca problema sunt doar caloriile, teoretic poti manca un volum de doua ori mai mare de mancare si matematica sta in picioare. Probabil ai si alte dereglari, cum spui de suprarenale, sau tiroida si paratiroida. Foloseste cat poti cruditatile, chiar si cu ulei, ai grija la somn, ia minerale (ma gandesc si la seleniu) si vit B,C,D. Oricum, daca este sa tinzi spre o vindecare, detox e o solutie eficienta, eventual mergi si pe ceaiuri medicinale. Dc tot mananci ulei, sa fie crud si de masline extravirgin. Incet incet te vei restabili (fara zahar, faina alba, ulei rafinat).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ceea ce povestesti tu am avut eu cu 14 ani in urma, dar nu stiam cum se cheama. E ingrozitor. Pe mine m-a ajutat mult dr Morse (i-am vazut multe videoclipuri) si acum cred ca sunt mai bine. Sa te intareasca Dumnezeu!

      Delete
  4. Stilul alimentar nu se schimba brusc. Te poti antrena facand mici modificari spre ceea ce ai de gand sa atingi. Treptat se pot obtine performante de care nu te credeai in stare. Da-ti timp! Incearca si in afara posturilor o alimentatie cat mai naturala. E bine sa nu fortezi dar nici sa nu te sperii de anumite disconforturi date de post.

    ReplyDelete