Friday, March 27, 2020

Au aparut..

... ca ciupercile dupa ploaie bancuri pe tema carantinei. O categorie speciala sunt cele care dau de inteles cat este de neplacut sa stai zile in sir inchis in casa cu sotia/sotul. Mai in gluma, mai in serios, in vremuri ca astea poate cea mai defavorizata categorie e reprezentata de cei care sunt cei care stau vrand nevrand in cusca impreuna cu narciststi.

De ce? Pentru ca N se hraneste psihologic cu doua tipuri de resurse: pozitive (laude, recunostinta si apreciere de la cei din afara familiei) si negative (manifestarile dezechilibrului interior pe care reusesc sa il induca celor apropiati). Dat fiind ca nu iese din casa aproape deloc si ca socializarea este redusa la minim, resursele pozitive sunt aproape nule, ceea ce inseamna ca N se va alimenta cu precadere din resurse negative. In stilul lui caracteristic va ruina bruma de liniste a celor care il inconjoara prin critici, reprosuri, inscenari, proiectie, haos, drama etc.


O posibila scapare din acest scenariu malefic este evadarea in retelele de socializare. Cu cat mai multe like-uri va primi, cu atat mai satul va fi si nu va simti nevoia sa isi terorizeze casnicii. Fiti intelepti si nu comentati cand N sta prea mult pe Fb: in felul acesta iesiti din vizor si scapati mai usor de represalii.

No comments:

Post a Comment