Saturday, March 14, 2020

Participarea...

...la sfanta liturghie de maine este o alegere personala care tine de increderea pe care o ai ca riscurile sunt mai mici decat beneficiile. Nu iau in discutie ateii, pentru care este clar ca suntem niste nebuni. Este o postare pentru public selectat, mai ales pentru cei care se cred elite duhovincesti (oximoron total: odata ce te crezi, e clar ca nu esti)


Cine intelege in profunzime lucrarea nevazuta a sfintei liturghii nu isi pune problema ca nu merge la biserica, ceea ce nu inseamna ca este un iresponsabil. Aceasta capacitate de a patrunde tainele credintei nu este un merit al celui ce o are, ci este un dar de la Dumnezeu. De aceea nu vad niciun motiv consistent de a eticheta negativ pe cineva care nu vine. Daca omul nu se simte linistit, mai bine se roaga acasa.

Dumnezeu este bun si are rabdare cu orbirea duhovniceasca a copiilor sai. Numai noi suntem judecatori rai, care ne aratam cu degetul unii pe altii. Fiindca nu avem dragoste, toti ne pagubim analizand ce ar trebui sa faca altii.

PS 1. Daca as sti ca sunt contact Covid 19, nu cred ca m-as duce.
2. Ca sa iti cultivi compasiunea adu-ti aminte de tine insuti cum gandeai cand erai la inceputul apropierii tale de Biserica.
3. Oamenii care il iubesc pe Dumnezeu nu au o atitudine interioara de privilegiati care au siguranta ca nu se vor imbolnavi. Ei staruie in rugaciune si, neconsiderandu-se vrednici, asteapta mila lui Dumnezeu.

No comments:

Post a Comment