Wednesday, March 25, 2020

Banuiesc...

...ca am multe cititoare mamici crestine. Hai sa va pun o intrebare, la care sa raspundeti sincer.

Daca in sezonul rece ai avut copilul febril, cu gripa, bubat sau alta boala contagioasa l-ai adus relaxata asa, bolnav, la biserica? Ai stat cu el acasa sau l-ai lasat singur si ai plecat la liturghie? Ai chemat numaidecat preotul sa il impartaseasca acasa?

Eu marturisesc ca am de raspuns doar negativ la toate întrebările de mai sus și ma aștept ca majoritatea mamicilor sa fi izolat copilul bolnav, fara sa considere acest gest o lepadare de credinta.

10 comments:

  1. Recunosc, si eu am făcut la fel, întotdeauna, cu toți cei 4 copii ai mei:). Dumnezeu sa ii întărească pe toți preoții in perioada aceasta!

    ReplyDelete
  2. Același răspuns, nu!

    Sper ca tot acest balamuc al virusului sa nu determine niște masuri necanonice și neortodoxe în viata liturgica a bisericii..
    Doamne, nu lăsa pe mireasa Ta, biserica!

    ReplyDelete
  3. Da, am stat mereu cu ei acasa. Erau de obicei inaintea Liturghiei nopti nedormite, incat, nici daca ar fi existat posibilitatea sa ramana vreo bunica cu copiii, nu m-as fi putut trezi...

    ReplyDelete
  4. Eu am stat cu ei acasa cand aveau stari de voma, febra sau chiar se simteau rau. In rest, am fost la biserica, chiar daca unul din ei tusea, dar se simtea bine, era vioi.

    ReplyDelete
  5. Si eu am facut la fel... Si credeti ma ca mai vedeai caté un copil racit putin dar de altfel toate mamicile procedeaza la fel in parohia noastra si sunt foarte multi copii

    ReplyDelete
  6. Si eu am ramas acasa cu ei ori de cate ori era cate unul racit.

    ReplyDelete
  7. Am participat la Liturghiile din zilele de Paști în urmă cu 4 ani cu unul dintre copii având varicelă, cu binecuvântarea duhovnicului. Am stat în curtea bisericii, dar a mers la împărtășit (mereu ultimul). Asta pentru că și-a dorit el foarte mult, fiindcă postise cu râvnă 48 de zile. Nu s-a îmbolnăvit nimeni de la el atunci, știu sigur. Credința lui a fost mai puternică decât teama mea.

    ReplyDelete
  8. Acasă, doar ca să nu dea și celorlați copii,ddacă e contagios. La biserica e o comunitate mica, dar cu foarte mulți copii.

    ReplyDelete