Sunday, March 29, 2020

Toata...

... lumea pare preocupata sa gaseasca modalitati pentru a consuma dirijat si constructiv energia copiilor care stau in casa.

In primul rand nu exista legea aceea pe care multi o invoca si care sa pretinda sa tinem copiii strict in casa cu lunile. Ei sunt victimele unor adulti care nu isi pot depasi fobiile sau care nu isi pot folosi ratiunea in situatii tensionate.

In al doilea rand o fiinta sechestrata pe termen lung are in mod sigur un nivel de stres ridicat, de aceea la fel de importante ca activitatile dinamice sunt procedeele de relaxare.

Pentru copii cele mai potrivite metode prin care sa reduci stresul dar si care sa ii tina ocupati un timp mi se par:
*o baie prelungita cu jucarii de apa, doar pentru balaceala, fara tensiunile legate de spalat pe cap, seara, inainte de culcare.
*masaj, periaj sau orice alt tip de atingere, contactul fizic direct fiind un vechi si binecunoscut calmant pentru oricine. Gadilatul are un loc aparte, fiindca implica mai multa miscare si are un plus de beneficii prin rasul pe care il starneste☺️
*muzica relaxanta (nu am incercat cu copiii, dar exista ore intregi de muzica linistitoare pr youtube) ascultata involuntar in timpul vreunei activitati statice, gen pictura.
*nu in ultimul rand, rugaciunile parintilor, si mai ales psaltirea, linistesc foarte mult atmosfera din casa, fiindca alunga vrajmasii nevazuti care pot specula situatia speciala a ultimelor zile.

No comments:

Post a Comment