Monday, March 9, 2020

Cunosc...

... oameni care de zeci de ani bat pasul pe loc in stare de tulburare (cartire), robi ai teoriei conspiratiei, asteptatori consecventi ai apocalipsei, mereu in garda fata de "astia care vor sa ne omoare". Au un adevarat blocaj mental. Sunt mereu pusi pe harta pe motiv ca ei nu fac compromisuri, nici materiale, nici duhovnicesti. Critica orice conducere, bisericeasca, lumeasca, de dreapta, de stanga, nu conteaza. Savureaza orice eveniment negativ ca sa isi poata revarsa otrava nemultumirii si fac tot posibilul sa convinga cat mai multi oameni ca asa nu se mai poate, ca trebuie facut ceva.

As aprecia daca toti care vocifereaza ar incerca o schimbare infiltrandu-se atat cat le permit aptitudinile proprii in structuri de conducere din care sa isi puna in valoare solutiile pe care vad. Din pacate, marea majoritate nu sunt oameni cu adevarat capabili, nu isi fac nici datoria lor asa cum se cuvine si nici macar nu s-au gandit vreodata la o strategie alternativa care sa aduca un plus de bine semenilor. Le place doar sa latre de pe margine si atat. Intre timp nu se vede ca ar fi facut vreun progres in lucrarea lor de a lumina omenirea.

Zeflemeaua fata de nepriceperea conducatorilor si criticile sterile (cele constructive, exprimate civilizat, au rostul lor indiscutabil) din umbra nu ajuta cu nimic societatea. Rugaciunea pentru conducatori, colaborarea sincera si implicarea directa in bunul mers al treburilor cetatii sunt cele mai puternice demersuri politice pentru omul de rand.
Regula de aur ar fi:

1 comment: