Saturday, March 21, 2020

Eu, una...

... nu sunt deloc atinsa de panica de a nu participa la sf liturghie. Asta fiindca am antrenament solid☺️. Cele care si-au petrecut toata viata fiind mame de bebelusi stiu de cate ori se lipseste fizic de la slujbe ca sa plamadesti o viata de om. De atatea ori am consumat interior frustrarea de a dori cu ardoare sa fiu acolo, in lacasul din care primesc binecuvantare, liniste si bucurie, incat acum am mecanisme adaptative excelente.
Chiar ma amuza cei care cred ca viata duhovniceasca se volatilizeaza daca nu poti merge la biserica. Daca liturghia merge inainte, poti fi partas la ea si de departe. Daca ai inteles asta, ai trecut pragul delimitarilor fizice impuse de situatie catre comuniunea in duh cu cei care slujesc in altare.

Doua lucruri ma nelinistesc:
*inversunarea cu care se doreste (de catre unii) interzicerea savarsirii liturghiei de catre cler
*usurinta cu care multi preoti renunta la slujire o perioada, desi nu e mare prigoana si exista solutii. Preotii indeplinesc inegalabila misiune de a ne pomeni pe toti inaintea prestolului ceresc. Daca ei se opresc, noi, ceilalti, nu putem strabate vamile vazduhului fara merindele sfintelor taine.

Stiu ca iconomia lui Dumnezeu depaseste cu mult orice tipare ale mintii omenesti, dar cred lucrarea ei este mult zadarnicita de nepasarea si ne-simtirea noastra, a tuturor.

7 comments:

  1. 🤗
    La noi în parohie oricum vin la biserică, în duminicile obișnuite, maxim 50 de persoane (cu familia preotului cu tot). Dar mâine nu vom participa fiindcă soțul va pleca (eunu sunt șofer) foarte de dimineață să facă proscomidia, să spovedească... iar în astfel de cazuri oricum stăteam acasă... Noi, cei din mediul rural, nu resimțim încă prigonirea, chiar dacă se cere slujirea în exteriorul bisericii.

    ReplyDelete
  2. Nu mai știu în care dintre cele 5 cărți, cred că în "Nevoința duhovnicească", Cuv. Paisie Aghioritul povestește un episod în care, militar fiind, a zărit din depărtare o biserică, într-o duminică dimineață, însă nu avea voie să intre... ardea de dor să participe la Liturghie și să se împărtășească, fiindcă nu o mai făcuse de mult timp. A zăbovit pe loc, a plâns, s-a rugat, apoi a dobândit pace și a mers mai departe. Deci și Sfinţii au trecut prin astfel de momente.

    ReplyDelete
  3. Da de ce sa fim scoși afară pe motiv banal inventat de sionisti?! Pt că e o blasfemie din păcate sa crezi că în biserică te îmbolnăvești! Puls că biserica este a lui Dumnezeu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pentru ca ei se tem de contagiozitatea crescuta a virusului.

      Delete
    2. Ei se tem degeaba...nici macar nu cred ca se tem ci fac asa ca creeze panica si pe urma sa vina cu "solutia" si anume cu vaccinul.Unii zic ca asta ar fi pecetea.Doamne ajuta!

      Delete
  4. Daca n ai fi sotie de preot,nu te ai mai amuza..te poti impartasi la orice ora,in caz de urgenta. Siguranta pe care o ai e de la statut. Adica nu te temi ca vei muri de foame daca sotul e bucatar,nu? E evident.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Citeste pe Basilica. ro ca preotii au voie in casele oamenilor pentru asistenta religioasa. Nu ma amuz fiindca sunt sotie de preot, ci ca om trecut prin multiple runde de stat la pat luni in sir, deci nedus la Biserica.
      A venit vremea sa ma amuz si eu. De ce nu te bucuri impreuna cu mine ca sunt deja "adaptata"?

      Delete