Wednesday, May 27, 2020

Preotului...

...cuminte si care face ce trebuie ii sta bine cu ispita. La noi in familie este regula: orice intreprindem in sens duhovnicesc vine la pachet cu o furtuna (care pana la urma se dovedeste a fi intr-un pahar cu apa).

Ieri, sotul meu a trebuit sa dea declaratii la politie, la "crima organizata", ca efect al unei plangeri facute de o doamna necunoscuta din Cluj. Motivul inchipuit este ca el a instigat pe Fb la nesupunere fata de masurile restrictive impuse de autoritati (deci mult zgomot pentru nimic). De fapt, majoritatea postarilor au fost preluate, iar cele personale au fost concepute pe ideea ca nu poate preotul sa dea lumea afara din biserica si nici sa refuze sa impartaseasca pe motiv ca ar transmite boala cu lingurita. Oricum, am vazut postari mult mai virulente pe internet si nu cred sa se fi luat masuri drastice cu toti autorii lor.

Motivul adevarat este ca de la Pasti incoace a slujit zilnic sf liturghie (nestiut de nimeni) si asta deranjeaza metafizic pe multi care lucreaza inrauriti de duhurile intunericului.

6 comments:

  1. Ce aberație, Doamne Dumnezeule Mare!
    Eu îl urmăresc pe pr Dumitru pe fb și nu am văzut nicio postare nelalocul eu, nici vorbă sa instige ceva...
    Ce păcat ca sunt și oameni care nu înțeleg nimic..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rauvoitorii gasesc sa interpreteze orice in sens rau.

      Delete
  2. Ortodoxie= jerfa, ispite Hristos s-a inaltat!

    ReplyDelete
  3. Vă iubim și vă respectăm! "Doamna" din Cluj îmi amintește de profesorul meu de istorie din gimnaziu (înainte de '89). Toamna toată școala mergea la cules struguri, la "practică". Deși copii, munceam serios câteva ore bune, părinții ne dădeau pachet, ne întoarcem după amiază târziu, obosiți, murdari, înghesuiți în autobuze vechi, unii vomitau, etc. La întoarcere ne luam și noi in sacoșe 1-2 kg de struguri. Profesorul de istorie era singurul din toată școala care controla și ne vărsa strugurii din sacoșe, ne certa și ne umilea. Ne simțeam nedreptățiți... De Paști copiii veneau la școală cu ouă roșii, el spunea să le curățim acasă... Era el mai "corect" decât toți, deși nimeni nu i impunea...

    ReplyDelete
  4. la Biserica unde e pr duhovnic se slujește de 5 ani sf liturghie zilnic. acum afara dim de la 6 dar fără boxe. subt reclamații mereu mereu si pr e chemat la poliție. azi au venit 6 polițiști au cerut sa se închidă boxele au facut tulburare...ca reclamă vecinii boxele clopotul....cel rau nu doarme.

    ReplyDelete