Saturday, May 9, 2020

Abia...

... astept sa se redeschida magazinele de haine, si mai ales second-hand-urile, care sunt foarte importante pentru saraci ca mine, ci si pentru multa lume "buna" care isi permite mult mai mult. Aceste magazine accesibile tuturtor buzunarelor sunt o dovada ca pentru a fi bine imbracat regula nu este sa cheltuiesti mult. Am vazut intamplator odata o secventa dintr-o emisiune cu redactorul Elle (vorbim de profesionisti in domeniul modei) care prezenta garderoba unei doamne cu stil in care se gaseau si piese SH.

Dincolo de intelepciunea traditionala care ne invata ca nu haina il face pe om si de literatura ascetica de care si eu ma simt atrasa, opinia mea despre haine nu tinde sa desconsidere rolul lor in completarea portretului unei persoane, dimpotriva. A sti sa te imbraci adecvat momentului si evenimentului este un tip de inteligenta si de educatie pe care ar trebui sa fie primita din familie.

Eliminand cu discernamant atasamentul bolnav fata de moda si nevoia inchipuita de a ma situa in trendul vestimentar al vremii, sustin ca fiecare femeie (sau barbat, ca sa nu fie discriminare😊) ar trebui sa acorde atentie felului in care isi alege hainele in diferite imprejurari. Acest lucru este o adevarata provocare, mai ales pentru femeia crestina, care simte importanta duhovniceasca a vesmantului si valorizeaza decenta unei tinute.

2 comments:

  1. De ani de zile ma imbrac aproape exclusiv de la magazinele Humana. Si uite asa am ajuns sa port aproape numai haine de firma, bluze de matase, pulovere de casmir, rochii de in si paltoane din lana englezeasca. Dincolo de calitatea mult superioara, hainele astea imi dau si sentimentul ca mai contracarez cat de cat risipa incredibila si obscena a consumismului actual si ca fac ceva si pentru mediu. Industria textila este printre cele mai energofage.

    ReplyDelete