Friday, May 15, 2020

Cartile...

... ascetice vorbesc despre nevointa cu dreapta socoteala ca fiind calea imparateasca pe care se sporeste in virtute. Si in viata mamelor cu multi copii este necesara aceasta intelepciune, insa pentru noi se gasesc prea putine dreptare scrise. Fiecare trebuie sa ne folosim priceprea duhivniceasca sa nu alunecam in partea de-a dreapta, jertfind in exces si apoi cazand in deznadejde sau cartire.

Unul dintre secretele echilibrului in viata copii multi, mai ales cand nu ai ajutoare, este sa stii care iti sunt prioritatile, ce anume pui mai presus de tine si in ce situatie. Eu am facut multe greseli prin exces de zel, am menajat ce nu era cazul sa menajez si am fortat nota facand activitati peste limita energiei mele.

Am mai amintit despre importanta hranei si a somnului. Igiena personala si ingirirea micilor probleme de sanatate sunt alte doua aspecte deloc de neglijat fata de care se fac greseli comune interpretate gresit ca fiind firesti.

Nu amana un dus decat pentru motive intemeiate (nu ai cu cine lasa un copil bolnav, trebuie sa faci urgent de mancare familiei) Daca gandesti putin timpul zilnic, nu prea exista scuze sa nu te speli, chiar daca ai sugar. Nu pune mofturile copiilor mai presus de igiena ta elementara. Nu face greseala de a te ocupa mai intai de curatenia casei si apoi de a ta, ci spala-te mai intai pe tine si, curata fiind, poti sa faci treburile casnice intr-o cu totul alta dispozitie. Nu uita ca cei care iti pasesc pragul, in afara de a interiorul placut al casei, interactioneaza mai intai cu stapana casei care ar trebui sa fie un exemplu al pretuirii curateniei.
Indicatiile de suplimente alimentare si orice alt tratament cronic sau temporar sunt esentiale, fiindca nerespectarea lor duce incet, dar sigur la subrezirea sanatatii tale, declansand o cascada de neplaceri in familia si casa ta. As compara neglijenta asta cu fenomenul bulgarelui de zapada, fiindca poate parea un gest nesemnificativ la inceput, dar in timp poate atrage consecinte dezastruoase. Nu astepta sa iti ajunga cutitul la os cu anemia (sau cu orice alta problema de sanatate) ci repara "defectiunea" cu constiinciozitate in stadiul incipient.

No comments:

Post a Comment