Saturday, May 23, 2020

Auzim...

... mereu dictonul "Fii tu insuti!" Inainte de a ti-l impropria sau de a il promova, cugeta putin mai adanc la implicatii. Inteles gresit, el este cat se poate de distructiv, mai ales in plan moral.

In primul rand, ca sa fii tu insuti trebuie mai intai sa stii cine esti tu. Raspunsul la aceasta dilema, departe de a fi unul simplist, poate genera multe erori. Adevarata cunoastere de sine este apanajul celor desavarsiti, nu al tuturor adolescentilor aflati in plina transformare. Trebuie sa te cunosti pe tine cu valenta de creatie si fiu al lui Dumnezeu dupa har. Nu orice gand care iti vine e al tau si te caracterizeaza, dupa cum nu orice patima spre care esti inclinat te reprezinta si trebuie sa fie o parte din tine.

Tu insuti, asa cum esti proiectat, esti o faptura minunata, peste frumusestea careia s-au supra-adaugat elemente straine care au desfigurat chipul zidit in tine. As spune deci ca trebuie sa incerci sa fii tu insuti in tot ce simti "bun si desavarsit" in tine, avand ca dreptar invatatura evanghelica tradusa de parintii bisericii pentru oameni.

Alege talantii de balast si cultiva numai pe aceia care intelegi ca dau rod bun intru Domnul.

Niciodata nu fi tu insuti nesocotind iubirea de aproapele. Fii tu insuti fara sa tii seama de tiparele stupide si comentariile rautacioase ale altora, asta da. Asuma-ti sa fii diferit pentru Dumnezeu, spre slava Lui, prin tot ce a sadit El in tine.

No comments:

Post a Comment