Friday, May 1, 2020

Fiindca o am...

... pe Eca interesata si chiar fascinata de diverse vedete, am dat din intamplare peste informatia asta.

Daca analizam mai atent pe retelele de socializare cu ce se delecteaza lumea, ce prefera sa citeasca si sa vizualizeze, cine sunt influencerii și in ce directie merg trendurile actuale ne dam seama ca situatia este grava. Se incearca o demolare a valorilor fara o reconstructie solida. Se creeaza o cultura a placerii si a divertismentului (fie el si de prost gust) si se pune treptat temelia unei imparatii a intunericului, in care omul nu va vedea nimic dincolo de cele ce se intorc in pamant.

Exista si semanatori ai luminii, dar putini sunt cei care le inteleg lucrarea, ii iubesc si ii urmeaza. Pentru cei mai multi, ei sunt neinteresanti, sunt niste inadaptati fixati pe ceea ce este inaccesibil simturilor si preocupati de lucruri care nu au un deznodamant imediat.

4 comments:

  1. Hristos a înviat!
    Am reflectat si eu la cele de mai sus, sunt mămica de fete, vad ca le place frumosul acesta lumesc si, urmărind video al Maicii Siluana în dialog cu pr Iona, am inteles cat e de dăunător sa ne lăsăm duși de admirație pentru unele persoane, ca singurul model rămâne Maica Domnului, din cauza imbibarii de psihismul persoanei admirate, așadar nici micile simpatii lumești nu sunt, de fapt, nevinovate.
    E lupta grea pentru femei si pentru mamele de fete, dar nu numai...
    Maica Domnului să ne inspire si sa ne ocrotească, mai ales că suntem in preziua Duminicii Femeilor Mironosita!

    ReplyDelete
  2. Acum câteva luni era celebra operă de artă cu banana lipită cu scotch pe un perete. Nu am văzut-o, dar altcineva mi-a povestit despre... și am rămas atunci bouche-bée.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cu cat mai stupid, cu atat mai interesant😣

      Delete
  3. Am vazut si eu reactia radicala a maicii, dar nu sunt in totalitate de acord, in sensul ca nu poti impune cuiva care traieste in lume lipsa totala a cochetariei, a grijii pentru felul in care apare in ochii oamenilor. Trebuie asteptat ca omul sa evolueze catre aceasta intelegere. Pana la urma nici maica nu apare cu o infatisare dezordonata in fata camerelor.
    Eu am pus niste limite in familia mea, atat cat am considerat de bun simt. Chiar si acestea ar putea fi considerate prea stricte, daca ne raportam la societatea prezentului. Nu le mai consider atat de importante ca forma, daca nu sunt venite din convingere.
    Nu ma incanta admiratia lor pentru vedete (pe care clar nu le-am prezentat eu) dar se pare ca scoala, prin colegi, a avut un mare aport in educatia lor.

    ReplyDelete