Tuesday, March 5, 2019

In parculet...

...dupa slujba, o femeie in toata firea se joaca foarte frumos cu copiii mei. Rad, glumesc, vorbesc despre lego. Credeam ca e sigura la biserica. Nici vorba. Copiii ei, de aprox aceeasi varsta cu ai mei, erau lasati in grija sotului, care deja incepuse sa isi piarda rabdarea cu ei.

Fiecare lucru trebuie facut la timpul potrivit. Daca prin casa e vraiste, nu ai o mancare calda pentru copii, n-ai mai povestit cu ei de ceva vreme, nu ti-ai gasit demult timp sa investesti in relatia cu sotul, in chiuveta te asteapta un morman de vase si cosurile de rufe dau pe dinafara nu e momentul sa fii creativa, sa cauti pe net tips and tricks la tehnica servetelului si nici macar sa te apuci de acatiste, metanii sau de vizitat bolnavi.

Deschide ochii si vezi ce e prioritar, care e lucrarea pe care o ai cu adevarat de facut si cine e de fapt aproapele tau, fiindca adesea ispitele vin sub forma unor initiative laudabile in sine, dar deplorabile atunci cand sunt privite contextual. Si mai ales "nu plange mortul altuia" .

23 comments:

  1. Îmi permit să vă fac o recomandare, cu scuzele de rigoare :). Nu tre să țineți seama de ea :).
    Următoarea achiziție de luat in calcul este o mașină de spălat vase. Pare un moft, dar nu e neapărat. Ne-am luat si noi de Crăciun si am scăpat si de o mare grijă, si am economisit si apa caldă. Până acum , am economisit 70 ron/lună. Am luat-o mai mult pt a scăpa de mormanul de vase din chiuvetă, cu care nu mai pridideam. La dmv o să fie si mai fain,pt că-s fetele mari:).

    ReplyDelete
  2. Nu postati comentariul ,vă rog! Nuvreau sa mai ispitesc si pe altcineva :d

    ReplyDelete
  3. Las' ca e o idee buna. Eu nu am unde sa o pun, ca as fi luat de mult

    ReplyDelete
  4. ah in living ecaterina, oriunde...dar e cum sa zic...o sa te indragostesti de masina de spalat vase :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. De abia am scos madina de uscat rufe de acolo, ca nu mai suportau fetele vibratii. In plus, la masina asta de spalat vase trebuie racordare la reteaua de apa si o scurgere adecvata...

      Delete
    2. Noi ne am luat una Silence. Se aude doar când trage apa de la rețea. Am renunțat la un corp de mobilă din bucătărie ca să o instalăm :d.

      Delete
    3. poate poti renunta la un corp care e pe langa chiuveta...nu stiu zic si eu....nici noi nu gaseam loc la masina de uscat rufe si am scos=o pe balcon.

      Delete
  5. eu am invatat o lectie: pentru tot ce iti doresti exista loc...numai sa iti doresti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu nu mi-am insusit lectia pe deplin se pare🤔

      Delete
  6. Eu aveam locul pt ea de vreo 12 ani :)))). Intre timp ne am reorganizat, i am găsit alt loc si tare mult ne ajută

    ReplyDelete
  7. Uneori, te saturi si de toate treburile astea, cand vezi ca oricat ai discuta cu cei de langa tine, curatenia nu se mentine si vii dupa o zi de munca si strangi, si a doua zi la fel, si tot asa... uneori e binevenita o pauza, de orice fel, ca sa te aduni si sa nu te pierzi in manie...

    ReplyDelete
  8. Si eu am fost foarte multumita de masina de spalat vase. E foarte utila cand ai multi copii mici si chiuvete pline cu vase. Totusi, de cand au mai cescut fetele, nu prea o mai punem in functiune pentru ca spala ele vasele cu randul. O mai folosim doar in zile mai speciale, cand reusim sa mancam cu totii la masa.

    ReplyDelete
  9. si eu sunt fan masina de vase,in primul rand ca reduce din treaba si pe urma fiindca dezinfecteaza.

    ReplyDelete
  10. Unde am ajuns cu comentariile :))).
    Dar, da! Irina are dreptate. Am omis aspectul ăsta. Și în afară de ăsta, ar mai fi ceva: când vezi vasele atât de curate si luminoase, te apucă.ama un drag de a face curat și prin dulapuri, si pe lângă dulapuri :)))).

    Altfel...cineva zicea că, câteodată simți nevoia să te mai și deconectezi. Și mie mi se întâmplă să-mi vină să mă urc pe pereți după nush ce joc de rol jucat parte-n parte cu copiii mei, care se repetă la infinit.( sunt mamă de copii de 11 ani, nu inginer :)))- asa mi-a zis Ana când vorbeam despre profesii :), deci zilnic mă joc cu ei )
    Dar, dacă mă întâlnesc peste 3min cu un alt copil, cred c-aș lua de la cap jocul de rol, fără prb . Nush cum se explică fenomenul, dar stiu că mi se întâmplă

    ReplyDelete
  11. Cred ceea ce spui. Ideea e ca nu e ok sa te ocupi de cai verzi pe pereti daca prin asta iti neglijezi ceea ce ai de fapt de facut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adevărat! Trebuie mult exercitiu, oricum ar fi. ;)

      Delete
  12. Și eu am momente de "dorință de evadare", când mă refugiez și îmi vine gândul (ca în exemplul Sfinților cu "vai de capul tău, dacă ți-a venit un gând, acela e un demon, alungă-l!") să mă preocup puțin de problemele altora... Poate de la aceia, a căror eroină aș putea fi pentru scurt timp, aș primi apreciere.
    Sunt foarte slabă, știu, și am mult de lucru! Dar pentru început conștientizez și mă străduiesc să mă abțin.
    Andreea

    ReplyDelete
  13. Buna! N am inteles care era pb? Faptul ca dna de la biserica se juca cu copiii dvs,iar sotul dansei abia se descurca cu cei din fam? Nu e cam egoista si superficiala abordarea ta?

    ReplyDelete
  14. Posibil😊. In ce fel? Eu nu o retineam pe doamna respectiva si chiar nu aveam nevoie de ajutor (i-am si sugerat verbal ca poate ar fi bine sa isi ajute sotul, ca sa nu il irite mai mult) , daca la asta te referi.

    ReplyDelete
  15. Acum, eu nu stiu ce frecusuri or fi fost intre ei, de ce a plecat ea de langa el si ce supapa psihologica a determinat-o sa actioneze asa ciudat (fiindca e ciudat ca dintre doi copii care au nevoie de supraveghere sa nu alegi sa ai grija de al tau, ci de al alteia).

    ReplyDelete
  16. Postarea nu e o interpretare a actiunilor persoanei respective (putin importa pentru mine sa evaluez pe altul), ci un punct de plecare pentru alte ganduri despre cum sa ne stabilim onest prioritatile.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poate avea nev sa evadeze putin din fam ei sau sa il lase putin pe sot sa vada cum e sa te descurci zilnic cu copiii de unul singur...la asta ma refeream :poate era nevoia ei de a evada putin din lumea ei...poate. :)

      Delete
  17. In treburile altor ma abtin sa ma bag daca nu mi se cere dar marturisesc ca la prioritizari am probleme, dupa o zi intreaga cand ma duc si vin de minim 10 ori, fac ordine, mancare, teme, pur si simplu seara ma satur si mai las sotului din responsabilitati si eu fac ceva care imi face placere, desi nu e totul in casa cum ar trebui :).

    ReplyDelete