Wednesday, March 13, 2019

Azi...

...sotul meu a slujit liturghia sf Vasile cel Mare. Nimic iesit din comun. Probabil majoritatea preotilor o fac.
Doua aspecte deosebite as puncta, ca preoteasa:

  • O brusca rautate launtrica a mea asupra lui. Chiar daca sentimentele mele se bazau pe lucruri reale, traite in relatia cu el, totusi intensitatea launtrica a tinerii de minte a raului m-a facut sa  inteleg ca o lentila a vrajmasului imi acopera ochiul mintii si nu mai gandesc corect. Am incercat sa nu fac jocurile celui rau si sa nu exteriorizez tot ce urla in mine...
  • O rezolvare neasteptata a unei probleme pe care o am de la inceputul anului: medicul care imi urmarea sarcina, caruia de la inceputul lui ianuarie i-am dat mesaje text si apeluri aproape saptamanal fara sa primesc raspuns, mi-a scris azi la pranz ca ar vrea sa ma vada maine. 

10 comments:

  1. :-o A Sf Vasile cel Mare sau a Sf Grigorie Dialogul (a Darurilor mai înainte sfințite)?
    Andreea

    ReplyDelete
  2. Mi se intampla si mie adesea, cum ma asez la rugaciune sa imi apara ganduri "bune" asupra cuiva. Daca insa te smeresti si iti zici sincer ca meriti si mai rau de atat trec toate ca si cum nu ar fi fost. Daca nu...se intetesc si te sageata mai des.

    ReplyDelete
  3. Cand spun eu ca ma lasa creierul😄

    ReplyDelete
  4. Am uitat atatea in ultima vreme, am facut atatea incurcaturi din cauza uitarii, incat nu ma mira ca am tastat aiurea. Las asa, spre marturie a ramolelii pe care o experimentez in ultima luna de sarcina. Sper sa fie un fenomen reversibil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur ca doctorul nu v-a parasit in final! Sa va intoarceti cu vesti bune d ela control. Dementa de sarcina e binecunoascuta, la servici uiam totul si aveam circumstante atenuante...Am citit o carte foarte interesanta se numeste'Chocolate lovers have sweeter babies' care explica pe intelesul tuturor si destul de dragut ultimele cercetari stiintifice in legatura cu modificarile prin care trecem o data cu sarcina/nastere/aplaptare. Erau multe chestii faine legate uitare/dificultati de concentrare dar dupa nastere se constata o perioada in care substanta cenusie din creier creste pentru ca in mama trebuie sa fie in stare sa-si creasca/apere puiul. Daca gasesc va trimit exact sursa.....

      Delete
    2. De fapt ați scris în grabă ca să redați alte idei la care v-ați concentrat, dar e bine de menționat că în timpul postului mare, Liturghia Sf Vasile cel Mare se face numai duminica (în primele cinci), sâmbăta cea a Sf Ioan Gură de Aur, iar în timpul săptămânii cea a Sf Grigorie.
      Andreea

      Delete
    3. 😁 Totusi cum reusesti sa te organizezi fara liste (parca asa ai scris intr.o postare veche)? Eu am reusit cu 2 copii cat de cat. La al treilea s.a rupt firul. Adevarul e ca pe mine chiar nu ma ajuta capul sa organizez ce cumpar/ce gatesc/unde fac curatenie fara sa scriu pe hartie. Adica dupa un anumit nr de copii timpul se subtiaza atat de mult incat trebuie sa folosesti eficient fiecare ora din zi. Cat despre memorie, pe mine m-a ajutat cafeaua si in sarcina si inainte de sarcina. Dar este o situatie personala (am intrebat multe alte persoane daca simt vreo imbunatatire dupa ce beau cafea si am ramas surprinsa ca nu).

      Delete
    4. Am avut un soft foarte bun pe vremuri. Se pare ca a mai ramas ceva din el. Liste imi fac pt cumparaturi, dar adesea nu am nevoie sa le citesc in magazin.

      Delete
  5. As fi interesata dc gasesti o sursa online

    ReplyDelete
  6. Ce ma bucur pentru revenirea medicului!!! Sa va vedem sanatoase pe amandoua!

    ReplyDelete