Wednesday, March 13, 2019

Pentru acest...

...cuvant al sfintei Maria Egipteanca, am randuit la noi in familie ca in post sa nu se asculte muzica lumeasca

Intra insa in sufletul meu si pofta necugetata a cantecelor desfranate, tulburandu-ma chinuitor sa cant cantecele dracesti pe care le-am invatat.
 Dar eu indata lacrimam si-mi loveam pieptul cu mainile si-mi aduceam aminte de fagaduinta ce-am facut-o cand am plecat in pustie. Ma duceam cu mintea la icoana Nascatoarei de Dumnezeu, chezasuitoarea mea, si plangeam in fata ei, cerand sa alunge gandurile mele cele rele care atacau astfel nenorocitul meu suflet. Dupa ce lacrimam indeajuns si-mi bateam cu putere pieptul, vedeam o lumina care stralucea imprejurul meu. Si din aceasta clipa, peste potopul de ganduri venea o liniste statornica.

Acum nu stiu cat ma asculta copiii in momentele in care nu sunt supravegheati, dar macar au un dreptar la care sa se raporteze. Stiu sigur ca unii dintre ei inca nu inteleg nimic din asta. Nadajduiesc intr-o inteleptire a lor, cu timpul.

7 comments:

  1. Eu nu le dau voie in casa, in prezenta mea sa asculte muzica. Ce e dracesc e dracesc mereu nu numai in post. Ce face apoi fiecare individual e probl lor. Cea mare vad ca asculta uneori in casti pe tel cei mici nu sunt inca interesati. Regula casei insa nu se discuta si eu ca mama nu tolerez/validez ceva dracesc. Imi aduc aminte mereu ca nu putem sluji la doi Domni. Mai aud de calea de mijloc bla bla...chiar si cu toate stradaniile suntem departe de ce ar trebui sa fim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa ne intelegem 😊 nici ei nu asculta muzici dracesti in restul timpului. De asemenea regula cu castile o avem si noi, ca sa fie total protejati copiii cei mai mici.

      Delete
    2. Nu cred ca orice alta melodie (in afara celor de la biserica) este neaparat malefica. In functie de starea duhovniceasca a celui care o asculta, muzica il poate ajuta sau nu pe om. Pentru oamenii cei mai duhovnicesti nu e nevoie de muzica defel. Pentru cine a ascultat melodii cu mesaje negative, un stil de muzica linistit,neutru, poate fi un pas inainte.

      Delete
  2. Oricum, bucurați-vă că pentru ei nu e un efort extrem de mare din moment ce au cu ce să își umple timpul și nu sunt dependenți de astfel de muzică. Cred că ar face-o de bună voie, nu neapărat fiindcă le-ați recomandat dvs... Totuși, observ la cel mai mare copil al meu (de aproape 11 ani) care în urmă cu 2 ani a postit fără efort tot postul (încă făceam homeschooling și nu lua contact cu "altfel" de modele decât cele din mediul bisericesc), acum îi e extrem de greu comparându-se cu colegii/cadrele didactice/străini cu care intră în contact și le observă "fericirea" stilului lor de viață paralel cu al nostru...
    Andreea

    ReplyDelete
  3. Nu am zis orice melodie dar cam tot ce e modern face ce face si tot spre desfranare imbie. N-am timp sa stau sa selectez melodii asa ca nu pun deloc. Clar ca ii las sa ascult muzica clasica dar nu e nici aceasta un must. In perioada asta ii adorm pe cei mici cu Doamne al puterilor, Cu noi este Dumnezeu etc Cum nu e cazul decat in al meu de "cei ce au ascultat mult" as vrea sa se obisnuiasca cu linistea, mici fiind.

    ReplyDelete
  4. Nici cantecele de copii pt cei mici. Stefan -2 ani- isi canta singur si danseaza continuu. Nu il pot opri

    ReplyDelete
  5. Mare meloman😊. Eu nu am avit asa pasionati de la varsta mica. Draga, el nu are randuit post la doi ani😅

    ReplyDelete