Tuesday, March 5, 2019

Prima zi...

...de gradi la Gigicul meu, dupa un an in care a declarat sus si tare ca nu vrea sa auda de "doamne si colegi". De cateva zile ne-am trezit ca seara isi pregatea ghiozdanelul si il aseza la usa alaturi de al lui Grigo: maine merg si eu la scoala. Nu stiu carui fapt se datoreaza schimbarea asta brusca, dar pentru mine  e o usurare, fiindca imi faceam deja probleme ca nu il voi convinge sa mearga in clasa zero.

Am dus deci copilul in colectivitate, sa profitam de valul favorabil al dorintei lui.




Fiindca am ca termen de comparatie gradinite de stat cu nspe copii in sala de clasa, ma asteptam sa il gasesc la sfarsitul programului matait si stors de energie. Da de unde! Parca il dusesem la incarcat de baterii: era vesel si plin de energie. Mutrita lui vesela din pozele facute de doamna precum si alte detalii de postura m-au facut sa inteleg ca s-a integrat repede, a comunicat pasnic cu copiii si a fost foarte multumit de ceea ce a gasit la gradi.
Nu stiu ce ma fac cu el, ca din prima zi s-a intors indragostit 😄.

7 comments:

  1. Te rog, ai putea, daca ai timp, sa spui, in linii mari, cum abordezi racelile copiilor?
    Tare m-am saturat de medicamente (care sunt si f scumpe, ieri am dat peste 200 lei pentru medicamentele fetitei) ... am citit prospectele, nici nu cred ca i le dau pe toate :(
    Tare m-ar ajuta sa invat trucuri de-ale mamelor. Nu sunt mama de mult timp si simt ca ma dau cu capul de pereti la raceli.
    Ce parere ai despre medicamentele care stimuleaza imunitatea? Mie mi-e cam teama de ele, desi i-am dat (Immunice).

    ReplyDelete
    Replies
    1. De ani de zile nu mai cumpăr medicamente. Imunitatea nu se obține din medicamente. Alimentația(cât mai sănătos și simplu, multe fructe de sezon, etc.) +mișcarea în aer curat+voia bună în casă+deasa împărtășanie țin la distanță bolile. Foarte mult am învățat de pe blogul Cristela Georgescu. Eu mai bine previn decât să tratez.

      Delete
    2. De exemplu, când la școală sunt mulți copii răciți, viroze și altele, le dau mai multe fructe, ceaiuri cu miere și lămâie, supe de pasăre cu multe legume. Slavă Domnului, ei nu lipsesc de la școală din cauza răcelilor.

      Delete
    3. Si mie imi place Cristela, cu mentiunea ca nu mi-as face copiii strict vegetarieni pt totdeauna.

      Delete
  2. Sincer? In linii mari astept cu nesimtire sa le treaca cu post, ceaiuri si lamaie, nu le dau nici macar nurofen decat dupa trei zile sau dc au febra de speriat. Grigo avea o componenta de bronhospasm mai demult si cand ma speriam ii dadeam 2-3 puffuri ventolin.
    Nu stiu altii cum sunt. Eu i-am si tinut pe o alimentatie ff restrictiva si nu mi-au facut forme grave de infectii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Restrictiva nu in timpul racelii ci in general, puneam limite drastice la ceea ce mancau. Mai nou am lasat-o mai moale, din pricina ca sotul nu e de acelasi principiu

      Delete
  3. Va multumesc pentru sfaturi!

    ReplyDelete