Monday, March 4, 2019

O petrecere...


19 ani


...aproape in pijamale😊 (nu ne-am mai luat tol festiv, de asta a iesit o foto mai neglije) Ne-am strans fiecare de la treburile noastre (treaba mea era sa linistesc stand in pat  niste contractii incapatanate) sa ne bucuram cu si de Iuliana.
Hranindu-si sufletul mult din vietile sfintilor ea nu si-a dorit nici acest tort. Eu sunt capul rautatilor pentru a ii fi facut ziua mai lumeasca. Si-ar fi dorit sa faca o milostenie, dar neavand un ban al ei, am zis ca eu si tati ii vom face cadou cate ceva de care se va bucura la rai. Tati a ales sa ia ceva pentru biserica, eu, pentru oameni mai necajiti ca noi.

Cum si-a petrecut ziua? Dimineata a fost la sfanta liturghie si s-a impartasit, apoi a venit cu noi sa guste si sa isi aleaga un tip de tort, dupa care a facut o plimbare pana la gradinita sa il ia pe Gheorghita (a fost prima lui zi de gradi). Noi l-am cules pe Ghe de pe traseul spre casa, iar ea a ramas cu bunica sa ii ia un cadou. A cerut o psaltire noua. Acasa am mancat de pranz (ceva total banal: linte cu urzici, oua fierte si branza) si ne-am odihnit. Spre seara a triat cateva hainute din dulapul ei pentru o fetita de la parohie si a mai facut teme. Pe urma au venit bunicii pe la noi si am strans randurile in bucatarie.

In jur de 22, a coborat putin, fiindca a sunat-o prietenul ei ca ar vrea sa ii daruiasca ceva. Nu a dat niciun semn de viata toata ziua din pricina unor neintelegeri pe care le aveau de cateva zile. Eu, una, nu cred ca as fi avut smerenia de a raspunde invitatei.

Cum de s-a impartasit in conditiile acestea? Am discutat putin si i-am spus ca suferinta de a descoperi incompatibilitate cu persoana de care esti legat sentimental (chiar daca implica si o eventuala constatare ce relatia trebuie incheiata aici) e fireasca si nu e motiv de indepartare de sfintele taine. Am indemnat-o sa faca insa diagnostic diferential cu ura, setea de razbunare, mania care se pot ivi in inima fata de el. Intr-adevar, nu il poti primi pe Hristos in camara inimii pana nu le dai afara pe acestea.

Nu povestesc toate acestea ca sa ma laud, fiindca nu e meritul formarii mele, ceilalti copii ai mei nefiind orientati duhovniceste la fel de puternic, ci spre slava lui Dumnezeu, care efectiv ma rusineaza cateodata pentru neajunsurile mele prin acest copil.

17 comments:

  1. La multi ani binecuvantati Iuliana!
    Nu te grăbi cu căsătoria, Iuli! Se vede după chip ca e deosebită, Ecaterina. As zice mai mult...dar mă abțin. Stie Domnul sa faca cum e mai bine pentru ea!

    ReplyDelete
  2. "Problema" o va rezolva parintele duhovnic, baietii in general sunt mai mamosi, sa faca putina rabdare, vor fi mai sudati dupa aceasta experienta. Sa se faca voia Domnului.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Opinia mea e ca pana nu taie "cordonul ombilical" nu sunt apti pentru casatorie. Din cauza acestei asezari imature apare o suferinta inutila a sotiei. Un baiat care vrea casatorie trebuie sa fie pregatit sa considere relatia cu sotia prioritara. Nu zice nimeni sa nu dea cinstea si ajutorul cuvenit parintilor, dar acestea doua nu sunt echivalente cu obligativitatea impreuna-locuirii.

      Delete
    2. Sunt de acord cu dumneavoastra, il va lumina parintele duhovnic(barbatii nu mai sunt barbati:) ) se va schimba la 180 de grade, e baiat bun, sunt foarte frumosi impreuna. La multi si binecuvantati ani intru Domnul, Iulianei.

      Delete
    3. Eu nu am mentionat acest detaliu pentru a pune in discutie pe cineva anume, ci in contextul in care am punctat toate activitatile ei din ziua de ieri.
      Apoi mi s-a parut un aspect folositor pe scara larga, pornind de la acest caz particular, despre cum poti avea pace in suflet totusi, in conditiile in care o relatie nu merge bine: cheia este sa nu te implici sentimental negativ, ci sa pui ratiunea in miscare ca sa decizi daca perseverezi in ciuda tuturor nepotrivirilor de opinie sau te retragi fiindca nu iti poti asuma pe termen lung ceea ce propune partenerul. E clar ca orice conflict are un impact dureros, dar daca iti asezi in inima o atitudine binevoitoare nu te desparti de voia Domnului.

      Delete
  3. La mulți ani, Iulianei!
    Ce poze frumoase, ma bucur sa vad bucuroși!

    ReplyDelete
  4. LA MULTI ANI,IULIANA! LA MULTI ANI,ANASTASIA ! LA MULTI ANI,LA TOTI COPILASI DVS...DOAMNE AJUTA!

    ReplyDelete
  5. La multi ani Iulianei! Am mai văzut poze cu familia voastră, dar acestea transmit așa o bucurie și o energie pozitivă... Se vede că ați petrecut o zi speciala! Și ce mult semeni cu mama ta 😉

    ReplyDelete
  6. La multi si binecuvantati ani! Sa va bucurati de tanara minunata ce v-a fost daruita!

    ReplyDelete
  7. La multi ani fericiti si binecuvantati Iulianei. Sunt convinsa ca va lua decizia cea buna.

    ReplyDelete
  8. La mulți ani Iuliana! Sunteți foarte frumoși împreună.

    ReplyDelete
  9. La multi ani binecuvantati!e tare finuta si frumoasa!parca e o trestioara :)

    ReplyDelete
  10. La mulți ani! Multa sanatate si bucurie sfântă!

    ReplyDelete
  11. Va multumesc pentru urarile calde si gandurile bune!

    ReplyDelete
  12. Sănătate si bucurii nenumărate!
    La mulți, mulți ani!

    ReplyDelete
  13. La mulți ani binecuvântați! Să-i dea Domnul mântuire, sănătate și tot ce e mai bun!

    ReplyDelete