Tuesday, March 19, 2019

Se mai intampla...

...pe lumea asta tot felul de nedreptati, dar daca incerci sa le integrezi in contextul unitar al vietii tale in raport cu Dumnezeu le poti intelege rostul si folosul duhovnicesc.

  • la simularea de examen, proba la limba romana, cu o jumatate de ora/douazeci de minute inainte de terminarea timpului acordat in mod oficial cadrele didactice care supravegheau au obligat copiii sa predea lucrarile (ca si asa nu se trec niciunde). Daca fata mea a vrut sa isi termine de verificat ceea ce scrisese, au inceput  niste hartuiri penibile pe teme religioase (iti faci rugaciuni sa iei nota mare, iti inchini lucrarea etc)
  • vii de la scoala si mergi linistit prin centru, ziua in amiaza mare si deodata te trezesti cu trei golani total necunoscuti ca te opresc sa te intrebe ceva doar ca pretext, garnisind incidentul cu capace si suturi apoi dispar pana sa iti dai seama bine ce s-a intamplat.
  • eu, ca mama a lor, ma intristez pentru aceste experiente neplacute. Ele fac insa parte din realitatea cotidiana a acestui oras si Dumnezeu stie de ce ingaduie sa intalnim astfel de situatii in viata. Le-am povestit ca si noi, ca adulti am fost adesea tinta intentiilor rele ale altora, dar am vazut in ele mai mult decat o succesiune de fapte absurde. Sunt incercari care te ajuta sa iti vezi pacatele si sa intelegi inraurirea vrajmasului asupra celor care ii deschid usa inimii. Important este sa nu iesim din ele cu ura fata de oameni sau cu neincredere in pronia cereasca.

9 comments:

  1. Și eu în vremea adolescenței trăite în același oraș pățeam întâmplări de același gen (cu golanii) până când, la sfatul duhovnicului, am început să rostesc continuu "Nascatoare de Dumnezeu" sau Psalmul 90 pe tot parcursul drumului. Nu s-a mai întâmplat nimic apoi, chiar simțeam ocrotirea...
    Andreea

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18779

      Delete
    2. Probabil că de la Sf Lavrentie s-a inspirat și duhovnicul meu... Mai târziu, când purtam a doua sarcină, am trecut printr-un accident de mașină stupid, chiar în ajunul praznicului Sf Nicolae. Noi nu am pățit absolut nimic, dar mașina a fost praf. 3 luni după nu am avut curaj să mai urc în mașină, am stat "închisă" în sat și ieșeam din curte numai la biserică. Duhovnicul mi-a reamintit să rostesc "Nascatoare de Dumnezeu" sau Psalmul 90 și mi-am recăpătat și curajul ca pe un dar...
      Andreea

      Delete
  2. Multumesc pentru marturie. Asa ne arunca asa-zisii vrajmasi in bratele Domnului😊

    ReplyDelete
  3. Mie mi se pare revoltator cum niste cadre didactice pot sa hartuiasca asa un copil. Cred ca ar trebui sa faceti reclamatie, dna Ecaterina. Odata ca nu a fost conform regulamanetului sa le ia lucrarile mai repede, testul a fost o simulare de examen. Si, ce e mai grav, ca si-au batut joc de fetita dvs. Parca TOLERANTA si NEDISCRIMINAREA era pe buzele tuturor in aceasta epoca. Sau toleranta e doar pentru pacatele nefiresti, si crestinii - la lei, sau cum?
    Diana S.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa e, e revoltator, dar e suportabil. Nu ma complic cu reclamatii, am lucruri mai importante de facut momentan. Fie-mea a zis ca anunta ea la diriginta. Macar sa se stie. Poate fata de alti adulti au vreun sentiment de retinere

      Delete
  4. Si mie mi s-a intamplat asta. Imi aduc aminte ca eram la facultate si o distinsa doamna, cadru universitar, la sfarsitul prezentarii lucrarii de licenta, in loc sa imi puna ca tuturor intrebari pe tematica specifica, m-a intrebat batjocoritor daca ma protejez de SIDA cu basmaua de pe cap.

    ReplyDelete
  5. Și eu am pățit lucruri asemănătoare prin liceu, un coleg m-a impims pe scări de la etajul 2, și altele... Dar din toate Dumnezeu m-a salvat, la vremea aceea parca nu le vedeam asa cum îmi aduc aminte acum...
    Asa este, ispitele sunt la tot pasul, fie din vina noastră, fie din cea a uratorului de oameni vrăjmaș..

    ReplyDelete