Thursday, March 28, 2019

Fie...

...ce o fi, mi-am luat echipament sport pentru picioare gonflabile😊 si maini libere.

Ma tot gandesc asa, dar nu pot sa cuprind inca moartea in fragila mea pace interioara. As vrea sa ne intorcem sanatoase acasa. Stiu teoretic ca daca as pleca la Domnul ar fi oarecum de bine pentru mine, dar mintea mea nu poate sa priceapa cum ar fi bucuria mea deplina daca pe pamant copiii mei ar plange.

Cei de parte barbateasca cu care am mai vorbit, precum si femeile in varsta, care sunt "in afara oricarui pericol", par sa nu inteleaga ca e firesc sa ai temeri si la a suta nastere.

Nimeni nu are precontract ca lucrurile vor merge bine. De fapt, prin toate rugaciunile pe care le-am facut pana acum, m-am straduit sa schitez unul, dar vom vedea cat am fost de convingatoare 😊.

22 comments:

  1. O sa fie bine, va înțeleg gândurile... În ultimele săptămâni va încearcă fel și fel de gânduri, de la a da viata pana la a pleca din viata asta... Sunt normale, dar o sa va bucurați împreună cu familia de venirea Anastasiei!
    Doamne și Maica Sfânta miluiti-ne!

    ReplyDelete
  2. Draga mea,iti inteleg asa bine temerea asta legata de nastere. Te admir pentru puterea de a trece prin atatea nasteri. Unele dintre noi se plang si pentru o extractie dentara. Maica Domnului te va ocroti si de data aceasta,sunt sigura,tocmai pentru ca Ea stie cata nevoie au sufletele astea mici de mama lor. Te imbratisez cu drag.

    ReplyDelete
  3. ELENA SE ROAGA PT.DVS SI ANASTASIA..DOAMNE AJUTA!

    ReplyDelete
  4. Da asa, e fiecare nastere cu emotiile si fricile ei. Daca ne spui cand pleci poate plecam genunchii toate care te citim la rugaciune pentru tine. Ecaterina e numele de botez da? Ce ziceti fetelor?

    ReplyDelete
  5. Stati linistita, dupa cat va vad de puternica, veti trai 100 de ani !
    "Femeia ta ca o vie roditoare, în laturile casei tale; fiii tăi ca nişte vlăstare tinere de măslin, împrejurul mesei tale.
    Iată, aşa se va binecuvânta omul, cel ce se teme de Domnul.Te va binecuvânta Domnul din Sion şi vei vedea bunătăţile Ierusalimului în toate zilele vieţii tale.Şi vei vedea pe fiii fiilor tăi. "
    Doamne, ajuta! Bucurie! Cu drag si gand bun, Irina M.

    ReplyDelete
  6. Maicuta Domnului sa va acopere si sa va intoarceti cu bine acasa! Alina

    ReplyDelete
  7. O sa fie bine, Anastasia se va naste sanatoasa, chiar in postul care ne pregateste pt Inviere. Numele ce l-ati ales pt fetita inseamna "Inviere". Ati aflat de sarcina aceasta chiar de Sf.Anastasia Romana, daca retin eu bine ... Toti sfintii la care v-ati rugat si mai ales Maica Domnului va vor fi aproape! Curaj, credinta, sa aveti o nastere usoara si sa va intoarceti amandoua sanatoase acasa, langa fratiori si langa tata! Numai bine! Ne rugam si noi!

    ReplyDelete
  8. Doamne ajută! La ce vârstă a mamei vine această sarcină?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Icredbibil:-) Suntem exact de aceeasi varsta ( din iunie 77)si eu de o sapt am aflat sa sunt insarcinata:-) Asa ca stati mai bine!

      Delete
    2. acum ai varsta asta sau cand ai ramas insarcinata?

      Delete
    3. Da, mi-am dat seama imediat ca am calculat gresit...de neuronul gravid isi face deja de cap:-)

      Delete
  9. Va înțeleg perfect, aceleași frici le am și eu, sunt la a cincea nastere. Pe măsură ce crește numărul sarcinilor , îmi e din ce in ce mai frica de naștere se pare,deși am nașteri rapide , slava Domnului. De fapt îmi e frica de partea de după naștere, la.ultimul am avut ceva probleme,uterul nu se mai contracta... Mi-e frica de hemoragie, de toate.... Maica Domnului sa vă întărească și să vă dea putere! Eu am termenul pe 4 aprilie, dar se pare că va veni tot după termen, la fel că frații ei. E fetița, o va chema Ecaterina, să dea Bunul Dumnezeu să fim sănătoase toate!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mult curaj si nastere usoara! Cred ca asta este principala temere a mamelor cu mai multe nasteri si care au avut deja cate o hemoragie la activ. Am citit destule pe tema asta pentru ca si mie ultima nastere mi-a dat emotii. Nu chia rhemoragie dar am pierdut cam mult sange si uterul nu se contracta cum trebuie. Abia dupa o ora am primit oxitocina IV si atunci instant s-a oprit. Din ce am citit si vreau sa aplic de data asta este ceaiul de cretisoara. A folosit cineva? Ar creste tonicictatea peretilor uterini si opreste sangerearea. SUnt resures destule pe net. Am gasit mai demult un articol f interesant despre atonia uterina scris de niset moase de prin state care in experienat lor asistasera o femeie care alegea sa nasca acasa si de fiecare data avea niste hemoragii foarte nasoale. Pe cand se pregateau (erau o echipa de 2) sa o asiste la a 6 nastere, cu groaza si cautand doar metode sa opreasca eficient hemogaria au fost etrem de surprinse ca femeia nu a sangerat decat normal. Uterul s-a contractat de la sine totul a decurs fara complicatii. Uimite au inrebat-o ep femeie car ea fost diferenta in felul cum sa ingrijit fata de sarcinile precedente si se pare ca era pentru prima data cand gravida luase suplimente cu vitamine si minerale pe parcursul sarcinii. Inainte se bazase doar pe o alimentatie echilibrata etc. Moasele au tras concluzia ca mineralale pe care le avea in corp al ultima nastere au ajutat uterul sa fie tonic si sa-si faca din nou treaba....Mi-a place sa gasesc sursa sa va trimit sa studiati! Pana atunci fruntea sus si mult curaj!

      Delete
    2. Lady’s Mantle Tea Recipe
      Here’s a recipe for “Happy Uterus Tea” to alleviate menstrual cramps. You can also use this tea at the very end of pregnancy (9th month) to prepare your uterus for labor and prevent hemorrhage. (pregnant women should always consult with their physician before taking herbs).

      Happy Uterus Tea
      From www.modernalternativepregnancy.com

      Ingredients
      1/2 cup lady’s mantle (we get our herbs here)
      1/2 cup red raspberry leaf
      1/4 cup lemon balm (you can add more to taste)

      EU nu as lua totusi fara sa consult un medic. Mai ales in cazul nasterilor rapide frunzele de zmeur nu sunt indicate. Dar despre cretisoara numai de bine! Eu am in gradina si mi-e tare draga!

      Delete
    3. Mulțumesc mult de încurajări! Intr-adevar, frunzele de zmeur nu sunt recomandate in nașterile rapide. O sa vorbesc cu moașa sa vedem ce zice de crețișoară. Oxitocina mi au pus și mie repede după ce am născut dar nu și a făcut efectul destul de repede se pare.

      Delete
  10. Dpn e maine daca am inteles eu bine?

    ReplyDelete