Saturday, March 23, 2019

Daca vrei...

...de BunaVestire peste sau fructe de mare poti opta pentru urmatoarele variante: produse proaspete, congelate sau conserve. Toate acestea au subcategorii in functie de felul in care au fost crescute: fie provin din crescatorie, fie sunt captura din oceane si mari.

La conserve in general nu ma uit, fiindca din start nu le consider ca optiune pentru noi. Cele congelate de captura trebuie verificate pe eticheta si cautat online (exista harti de avertizare) zona de pescuit FAO sa nu fie una contaminata radioactiv/cu metale grele in exces. Chiar aseara am pus inapoi la raft niste peste si fructe de mare din supermarket pe motiv ca zona din care era pescuit aparea ca interzisa.

E bine de stiut ca in procent ridicat fructele de mare etichetate ca fiind proaspete de pe la noi sunt doar decongelate si puse pe gheata. Prin congelari si decongelari repetate, mai ales cele care se efectueaza la temperatura camerei, se inmultesc necontrolat bacteriile din produsul respectiv, de aceea gasim indicatii sa decongelam brusc sau in frigider.


La pescaria din apropiere ma simt in elementul meu, macar e peste crescut in apele noastre, desi cineva meticulos poate gasi si acolo nereguli. Cred ca de Florii trimit baietii la pescuit, daca nu cumva o fi perioada de prohibitie.

3 comments:

  1. Doamne ajuta! nu este legat de nici un subiect, dar ca o cititoare fidela a blogului, ati putea scrie parerea despre prietenie, au trecut copii dvs prin situatia de a fi respinsi la scoala de colegi? am o fetita care nicicum nu reuseste sa isi faca vreo prietena in clasa, si e in cls a III a , aveti vreun sfat? Maria

    ReplyDelete
  2. Și eu sunt în aceeași situație, cu fiul meu care este în clasa a patra, dar nu o văd ca pe un dezavantaj.
    El a făcut homeschooling până în clasa a III-a, apoi l-am înscris la o școală din orașul cel mai apropiat. Deși nu are probleme de socializare, nu și-a făcut niciun prieten la școală, nici nu participă la aniversările colegilor, nici nu ține legătura cu ei în vacanțe, dar nu fiindcă i-am fi impus noi, părinții, ci pentru că nu are mai nimic în comun cu ei. Are cu totul alte preocupări, iar nevoia de parteneri de joacă i-o împlinesc frații, deci nu duce lipsă. Chiar am găsit într-un caiet al său inserată o hârtiuță pe care scria așa "Colegii ăștia sunt atât de gălăgioși! Aleargă prin clasă și doboară scaunele... Mă obosesc, mă doare capul. Vreau să ajung mai repede acasă!".
    Să nu puneți presiune pe ea, dacă ea e împăcată cu singurătatea ei și înțelege anumite probleme duhovnicești, se spovedește, se împărtășește și duce o viață în biserică, este bine să nu piardă vremea cu alții care nu practică același stil de viață. Poate că nu are nevoie, deocamdată. Mai târziu va veni și vremea prieteniilor... nici Einstein nu avea prieteni în copilărie, dar asta l-a ajutat să se preocupe de ceea ce l-a făcut un geniu! Aveți nădejde și nu o considerați ca fiind o ciudată.
    Andreea

    ReplyDelete
  3. Si eu gandesc ca nu e nicio pierdere. Dar tu nu dai suficiente detalii. Din ce motive o resping? Poate are si ea anumite probleme. Ea isi doreste sa fie cu ei? Voi, ca parinti, sunteti persoane sociabile?

    Sincera sa fiu, eu nu mi-am dorit prietenii stranse pt ei cand erau mici. Daca mai citesti ce am scris, vei gasi ideea asta. Chiar m-am tinut la ei, ca erau prea sociabili, fara discernamant. Nu i-am lasat in vizite, la aniversari pe la cluburi, in excursii. Mai mari fiind am slabit stransoarea. Nu au probleme cu socializarea, dar sunt intr-adevar mai selectivi, ceea ce nu mi se pare deloc un lucru rau.
    Cred ca aceste complexe ca nu au prieteni cat sunt ff mici le sunt induse, nu reprezinta o nevoie reala.

    ReplyDelete