Friday, March 15, 2019

Vineri...

...in saptamana duhovniceasca, programare de nunta de argint, cu fast, cu fotografi cu drone care asteptau fumand linistiti sa termine popa cu liturghia darurilor mai inainte sfintite.
E bine totusi ca oamenii se raporteaza la Dumnezeu in momente cruciale, dar ar fi si mai bine sa fie dinainte informati in legatura cu randuiala bisericii. Ma indoiesc ca au celebrat evenimentul cu mancare uscata si cantari specifice postului mare. Stiu ca e o slujba de multumire, nu o nunta in sensul primar. Si totusi...macar sa fi foat Duminica.
Cu putina demnitate se poate renunta la atitudinea servila in fata oamenilor cu bani si chiar cred ca aceasta ar fi un mare castig pentru Biserica.

4 comments:

  1. Asa este, ar trebui ca preoții sa le explice mai mult ce și cum, duminica era mai potrivit de celebrat, dacă nu se putea amâna pe alta data...

    ReplyDelete
  2. Ai mare dreptate ecaterina.

    ReplyDelete
  3. Cred ca pornește de la preoți. Ei sunt cei care ar trebui sa îndrume, explice, refuze, amâne etc
    La medic, contabil, profesor s.a.m.d nu te duci sa le explici cum să-și facă meseria, cu atât mai mult aici, unde e vorba de Dumnezeu.
    Puțin compromis azi, puțin compromis mâine, și ne trezim ca ii "depășim" pe catolici 😁 în cele rele, desigur 🤭
    Chiar acum două zile îmi spunea un preot ca oamenii nu mai au răbdare nici la spovedit, nici la slujbe, ca vor totul pe repede-n-ainte.

    ReplyDelete
  4. Exista o falsa conceptie ca daca marturisesti fara ocolisuri invatatura bisericii indepartezi oamenii, ii bruschezi, se simt raniti etc.
    Pe mine m-ar indeparta mai degraba ideea ca se face in biserica dupa voia mea, as simti-o ca pe o institutie omeneasca bazata pe principiul "clientul nostru, stapanul nostru"

    ReplyDelete