Tuesday, February 19, 2019

Ma iubeste...

...guvernele😊 si da legi care ma avantajeaza. Verificati si voi conditiile de acordare a indemnizatiei pt cresterea si ingrijirea copilului.

7 comments:

  1. Nu pricep cu ce te avantajeaza asta. Eu tin minte ca nu am luat niciodata bani pt ca nu lucrasem inainte cand am nascut primul copil . Asta nu spune inca si aici?

    ReplyDelete
  2. Pai in primul rand nu mai trebuie continuitate ultimul an, ci se cumuleaza lunile in care ai avut venituri. Apoi nu trebuie neaparat salariu ca angajat, ci si alt tip de venituri, precum si somaj.

    ReplyDelete
  3. A,nu m-am gandit la asta.
    Pai tu daca nu ai lucrat niciodata ai bani din somaj?

    MariaM

    ReplyDelete
    Replies
    1. poate a lucrat, ca doar nu trebuie sa dea raportul aici din cartea ei de munca :)

      Delete
  4. Sunt mai multe tipuri de venituri în lege, e clar că se incadreaza undeva daca poate primi concediu. Nu trebuie sa lucrezi in mod obligatoriu ci sa declari venituri din sursele prevăzute în lege. Dacă primești șomaj, primești pentru că ai contribuit la fond. Și poți încheia contract cu casa de asigurări și să contribui și dacă nu ești angajat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exact. Mie mi-a fost greu sa explic, dar am zis ca sunt informatii utile tuturor mamicilor

      Delete
  5. Vai cat am tras pt a primi indemnizatia cu al treea copil... ca in anul anterior nasterii am fost o jumatate de luna in indemnizatiept al doilea copil (deci pe luna aceea aveam venit impozabil) apoi o luna nu am avut nicun venit, apoi am lucrat 3 luni, apoi am intrat tot in concediu medical. Cu legea in mana mergeam de la un ghiseu la altul ca nici o functionara nu accepta ca ma incadrez pentru a primi indemnizatie si cu al treilea... daca nu ma informam si nu insistam, ramaneam fara dreptul meu la concediu platit pt ingrijirea copilului

    ReplyDelete