Saturday, February 23, 2019

Ce chestii...

...trase de par mai fac ca sa usurez traiul, sa elimin dezordinea si conflictele intre 8 oameni la apartament de 72 mp? Am pus cosuri de rufe in fiecare camera, sa nu mai vad haine sau sosete aruncate asteptand sa fie transportate in bai.
Am stabilit ca fiecare sa isi tina peria de dinti la el la birou (si sa avem o pasta de dinti si in bucatarie pe hota) ca sa nu mai fie certuri la usa baii in care are altul peria, daca cineva are nevoie sa o blocheze din motive lesne de inteles.
Cel mai penibil e ca a trebuit sa instauram liste cu programare la cada, pe zile si ore, altfel in serile de weekend era scandal pe tema asta...

10 comments:

  1. Câte lucruri utile învăț în mod constant de la dumneavoastra!
    Dumnezeu să vă dăruiască sănătate și răsplată!

    ReplyDelete
  2. Idei foarte bune de organizarea si folosirea corecta a timpului/spatiului pentru o familie mare! Felicitari!

    ReplyDelete
  3. e momentul pentru o casa mai mare :).Doamne ajuta!

    ReplyDelete
  4. Și dacă e o casa mai mare tot nu va avea mai mult de două băi! Mi se întâmplă și nouă, trei oameni, să ne nimerim cu nevoi la baie in același timp! Daramite 8 pe doua bai! Un avantaj e sa stai la curte, mai ieși afară la spălat pe mâini, un copil mic la pisu, e altceva. Programul insa este prezent și la noi sambata, atunci ne îngrămădim toți seara la baie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. se poate si casa cu cate bai ai nevoie, daca nu e la bloc :)

      Delete
  5. Cred că o să pun si eu un cos de rufe in camera bărbaților casei :d.
    Lui Ioan (11 ani) i-ar trebui câte un cos pt fiecare obiect lăsat aiurea (haină,carte, pix, ghiozdan :)))) )

    ReplyDelete
  6. Oricum, bucurați-vă de ceea ce aveți! Noi suntem 5 copii (în curând 6) și 2 adulți cu o singură baie... Slavă Domnului, ne înțelegem unii pe alții și stabilim prioritate pentru cine e mai urgent.
    În organizare este utilă și un orar al sarcinilor zilnice de îndeplinit pentru fiecare locuitor al casei, mai ales unde sunt atâția adolescenți competenți.
    Andreea

    ReplyDelete
  7. Asa eram si noi in apartamentul celalalt, tot 5 copii. Nr 6 a venit pe lume aici.
    "Atatia adolescenti competenti" din pacate pot sa nu fie disponibili pe cat ar fi nevoie, unii fiind chiar ff ocupati, altii subjugati de o comoditate nespusa. Ce e drept, viata e cu mult mai usoara decat cand erau toti mici si chiar nu aveam pe cine ma baza.

    ReplyDelete
  8. Eu oricate cosuri as pune un scaun daca e in camera pe el gasesc toate hainele.
    Ceea ce am observat insa este ca baietii lasa doar haine folosite ce ar fi putut intr-adevar fi puse in cos insa fetele lasa in afara dulapului in mare parte haine doar probate ,deci curate.

    MariaM

    ReplyDelete
  9. La mine toti lasa doar haine folosite

    ReplyDelete