Friday, February 1, 2019

Copiii...

...isi descarca tensiunile nervoase in prezenta mamei. Am citit o explicatie cum ca ca ea le ofera un mediu emotional sigur unde isi pot aduce la suprafata emotii reprimate pe parcursul zilei. Desi stiu asta, nu ma ajuta foarte mult in momentul in care toti copiii mei fac tantrumuri numai la mine, iar bunici si la tati aproape niciodata nu rabufnesc. Interesant este ca eu nu sunt genul permisiv si nu ii rasfat peste masura, cred eu.

Cu copiii ar mai fi cum ar mai fi, dar ce te  faci cu tensiunea nervoasa a sotului, care tot la tine are magnet, fiindca esti cel mai confortabil loc de facut fitze cand se strica masina, nu mai sunt bani sau apar probleme la serviciu?

Chiar daca stii ca nu esti tu cauza, ci doar un canal de deversare a toxicitatii emotionale, tot e greu sa nu suferi cand arunca cineva cu pietre. Daca reusesti sa nu ripostezi, sa nu te tulburi, sa privesti cu intelegere si sa te rogi in clipele acelea pentru omul care te chinuie fiind el insusi chinuit, e grozav. Daca nu poti fi atat de inteleapta, macar nu te isteriza cot la cot cu agresorul. E si aceasta o biruinta.

1 comment:

  1. Ce frumos spus! O sa ma gandesc cand vine fiecare cu problemele de peste zi la mine.

    ReplyDelete