Saturday, February 23, 2019

Cateodata...

...imi spun ca daca as avea in piept o cutie de metal as fi mai linistita.

Oare chiar trebuie sa ii cerem lui Dumnezeu sa ne vindece definitiv de nevoia de iubire omeneasca si de felul in care ne simtim raniti implacabil in lipsa ei? Oare chiar toate afectele sunt scaderi ale firii omenesti, care atunci cand se apropie de Dumnezeu se presupune ca trebuie sa pluteasca fara turbulente pe deasupra a tot ce inseamna relatie inter-personala? Oare daruind dragoste si delicatete in jur, vei dobandi automat o imunitate sentimentala la microbii urii, invidiei si indiferentei umane?

Eu cred ca nu. Primul gand ma duce catre sf Ioan Maximovici (de care m-am indragostit la prima lectura despre el)  despre care am aflat ca se consuma interior pe seama intrigilor mincinoase care se teseau in jurul lui. Noi, crestinii, nu suntem "zen" 🙃niciodata. Cel mult dobandim o intelegere mai adanca si o dispozitie de compasiune fata de cei care ne lovesc cu pietrele rautatii, chiar daca simtim intens durerea loviturilor.

Desi dragostea de Dumnezeu poate umple orice gol launtric, El ne-a lasat sa ne lucram desavarsirea in contextul nevoii de iubire de la aproapele, pentru ca simtind noi insine aceasta sete sa intuim ce sa daruim altora. Ceea ce vrem sa primim noi in materie de atitudine/reactie ar trebui sa oferim cu generozitate altora, implinind astfel legea lui Hristos.

3 comments:

  1. Eh, mai sunt și hormonii specifici finalului de sarcină care ne amplifică starea de nemulțumire față de felul în care ceilalți se comportă cu noi. Să rămânem echilibrate, însă! Toate acestea vor trece și nu ni le vom mai aminti peste puțină vreme!
    Andreea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai perfecta dreptate, sunt mult mai dezechilibrata (in general spre intristare) decat nivelul meu bazal. Si dupa ce nasc mai vine un val de melancolie😊. Cu ajutorul lui Dumnezeu trec toate.

      Delete
  2. Dragă mămico, eu cred că cei din jurul tău (părinți, soț, copii mai mari, etc) trebuie să preia cel puțin o parte din îndatoririle tale. Știm că ești organizată, harnică, iubitoare, etc, dar ACUM ai nevoie de mai multă odihnă, liniște și de ce nu un pic de răsfăț. 😊

    ReplyDelete