Tuesday, February 12, 2019

Aseara...

...am primit la usa acest comunicat anonim.

Avand in vedere ca gatesc doar dimineata,  am bucataria scoasa pe balcon si o hota functionala, refuz sa cred ca terorizez vecinii prin  mirosurile gen cantina. La drept vorbind si de la alte usi miroase, ba a sarmale, ba a carnati, deci nu am fi o exceptie.

Cu ospiciul mai aducem cand Gheorghita isi mai aduce aminte sa faca tantrumuri (o data la o luna, doua). A avut si Ionut o perioada cand era fascinat de noua lui voce si mai ragea fara motiv, dar asta a fost mai demult. Sa fie o reactie intarziata? Si-apoi, daca e vorba de ospiciu, chiar avem un colocatar senil si alcoolic care isi face adesea nevoile la intrare in bloc...

Nu imi ramane decat sa concluzionez ca foarte iritant pentru caile dumnealor respiratorii este mirosul de tamaie cu care sotul meu isi acompaniaza rugaciunile de dimineata. In afara de a merge cu catuia prin toata casa, uneori blagosloveste toata obstea blocului prin usa de la intrarea in apartament, apoi o aseaza pe pervaz in exterior ca sa se raceasca.

Fiindca de la palierul nostru in sus nu e apartament fara fumatori, multi dintre ei tragand ultimele fumuri pe casa scarii fara vreo retinere si fara sa primeasca note informative ca sunt nesimtiti, cred ca problema reala a celor care mi-au scris este ca sunt hateri ai Bisericii.

Nu e nici prima nici ultima oara cand ne confruntam cu rautati gratuite. Nu pot chiar sa ma bucur, cum zice la Scriptura, dar pot cel putin sa nu ma tulbur si sa intuiesc ca in spatele acestor lucruri sta vrajmasul urator de oameni.

11 comments:

  1. Faptul că pune manastirea pe primul loc în descriere denota clar că ii arde credinta, tamaia, cântările, etc. Nu e mirosul de mâncare pentru că nu am văzut scara de bloc unde sa lipseasca. Și chestia cu ospiciul are legătură in mintea inraita (ca să nu zic mai rau) tot cu mănăstirea. Nu-i bai, și noi ne-am trezit cu un fost vecin (și locuiam la casa) care fara nicio explicație a început să ne drăcuie cu biserica. Deși nu avea biserica vreo legătură cu nemulțumirile lui...

    ReplyDelete
  2. Mare plus pt sănătate din toate punctele de vedere ca nu va tulburați. Nu știu cate apartamente sunt pe scara,dar cel mai probabil nu sl mulți gândesc așa. Cantina? Primiți zilnic oameni de pe strada la masa? Ospiciu? "Copil cuminte și baba frumoasa" . Manastire? Party urile sunt cool, rugăciunile mai puțin. .

    ReplyDelete
  3. Ce bine că reușiți să nu vă tulburati! Eu când am primit critici că îmi sunt copiii gălăgioși in biserica, tare m am necajit. Spor in tot ce faceti! Va urmăresc cu mare drag!

    ReplyDelete
  4. Offf.... Imi pare rau ca se intampla asa, dar s-ar putea sa fie doar unul sigur care crede asta (si poate nici nu chiar crede) si se ascunde intr-un plural imaginar si fals consolator. Cand spui "lumea zice", de fapt doar tu crezi asta, de cele mai multe ori. Ce bine ca sunteti sanatosi si puteti gati, canta, sari prin casa! Cu respectarea, dupa putere, a orelor de liniste :). Cum Dumnezeu e asa atent la toate, poate va veti muta la casa :). Si, subscriind la atitudinea pe care, Slava Domnului, o aveti, imi spunea o prietena ca citise la un sfant ca diavolul de multe ori ia chip de om ca sa sporeasca vrajba dintre oameni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chiar respect orele de liniste, fiindca atunci ma odihnesc si eu, cei mari fac teme iar cei mici se joaca linistit sau deseneaza.

      Delete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Imi pare rau. Cunoscandu-va virtual sunt convinsa ca viata de familie chiar daca cu multi copii va este foarte ordonata si nu deranjati cu rea vointa pe cei din jur. Chiar voiam sa va intreb cum sa descurcati cu totii la bloc. Nu deranjati vecinii, ce atitudine au la vestea aparitie unui nou suflet in familia dumneavoastra. Noi lcouim la casa (insiruita) si oricat incer de multe ori copiii fac galagie si deranjam.....Mai ales ca de ambele parti sunt familii fara copiii si unii sunt tot timpul acasa.Alia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu prea are cine sa faca galagie mare, caci doar doi sunt mici (8 si 4 ani). Sunt la scoala ba dimineata ba dupa-amiaza si doar seara e m multa animatie. Sub noi locuieste o familie evanghelista, unde exista intelegere pt tropaieli si se canta la pian la ore de liniste.

      Delete
  7. Răutate gratuită și invidie din lucrarea vrăjmașului. La voi în casă e viață, voi sunteți tineri, copiii sunt frumoși și deștepți! Asta-i cel mai greu de suportat pt omul rău și nefericit.

    ReplyDelete
  8. Sub orice critica e gestul. Ar fi putut sa bata la usa si sa spuna ce il deranjeaza.

    Fara legatura cred (pentru ca nu cred eu ca mirosul mancarii il deranjeaza pe cel ce a scris ) mai demult am vazut o postare cu un butoi de varza murata dar nu mai stiu unde il tineati si nu mai caut aici si amuitat sa scriu. Daca e undeva in bloc sa stii ca e inacceptabil din punctul meu de vedere de exemplu. De mult as fi batut la usa sa io spun daca un vecin al meu ar fi facut asta . Miroase infiorator.

    mariaM

    ReplyDelete
  9. Varza e in beci la niste cunoscuti. Am un borcan imens de sticla in care iau cate una, doua cand gatesc.

    ReplyDelete