Sunday, February 10, 2019

Daca vrei...

...o casnicie care sa mearga bine, de baza este intelegerea, acceptarea si aplicarea unui principiu psihologic pe cat de evident, pe atat de complicat pentru unii: femeile nu sunt niste barbati purtatori de fusta si nici barbatii niste femei cu voce mai groasa 😊

Informeaza-te (inainte de a te angaja serios intr-o relatie) la oameni cu experienta (nu de la divortati sau vesnic nemultumiti de familie, nici din filme si romane) cam care ar fi in linii generale aceste diferente, fiindca nu toti avem acelasi nivel la abilitati psihologice innascute. Unii chiar avem nevoie sa invatam chestiuni care tin de a,b,c-ul vietii de cuplu.

PS am scris asta cu gandul la o cearta stupida de genul:
Ea "Ai disparut toata ziua, si vii la mine acum, la zece seara. Unde ai fost? Cu cine? Vreo alta?"
El "Ce insinuezi? Ma jignesti. Vrei sa imi controlezi tot timpul? Ai pretentii prea mari sa iti dau raportul. Ori ai incredere in mine, ori nu."

5 comments:

  1. Un articol foarte bun in Familia Ortodoxa, din pacate in editia on-line a revistei inca nu apare: ,,De-as fi stiut eu ce inseamna casatoria..." scris de un ucenic al Pr. Epifanie Theodoropoulos tradus de Tatiana Petrache.

    ReplyDelete
  2. Multumim, Stefan. Poate dupa un timp va aparea si online.

    ReplyDelete
  3. http://www.familiaortodoxa.ro/2019/03/19/de-as-fi-stiut-eu-ce-inseamna-casatoria/

    A aparut si articolul, Maicuta Domnului sa va ajute sa aveti o nastere usoara.

    ReplyDelete
  4. Sunt intr-un gand cu ultima parte a articolului, dar cred ca e nevoie ca familia sa functioneze macar la nivel elementar. Daca seful dezerteaza, macar secundul sa preia cum poate responsabilitatile.

    ReplyDelete