Thursday, February 6, 2020

Sugestii...

... despre cum sa depasesti cu bine atacurile subversive descrise aici. se pot gasi multe.

Privirea cu subinteles nu trebuie sa te faca sa iti schimbi starea interioara, observ-o la rece si nu cadea in cursa N care vrea sa te faca sa apari in public tulburat, stresat, trist, nervos si sa isi intareasca barfele despre tine ca fiind o persoana dificila.

Bosumflarea fara motiv a N trebuie lasata sa treaca pe langa tine nebagata in seama. Chiar daca el incearca sa te faca sa te simti responsabil de starea lui negativa, pastreaza o distinctie intre sentimentele tale si aceasta. E firesc sa vrei sa inveselesti pe cel de langa tine. Problema e ca N nu vrea sa fie inveselit, ci sa invinuiasca pe altul de ceea ce "cloceste" el. Daca te molipsesti de posomorala (nervozitatea) N, te va acuza ca esti mereu depresiv (iritat) si ca il indispui si pe el (va proiecta asupra ta ceea ce a confectionat el). Fa-te ca nu observi si continua sa fii bine-dispus, incercand sa te indepartezi din imediata apropiere a toxicului.

Greselile intentionate nu trebuie nici ele sa te preocupe. Nu pierde timp corectand si definitivand dupa N. Permite-i sa simta efectele delasarii lui, nu prelua un plus de sarcina intarindu-i astfel comportamentul exploatator. Poti cel mult gasi trucuri sa il stimulezi sa faca respectivele indatoriri de bun-simt folosindu-i orgoliul nemasurat. Daca reusesti sa le atingi aceasta coarda sensibila vei vedea ca stiu sa faca la perfectie ce ii tot rogi de ani de zile.

In barfele pe care le incepe nu te implica deloc, chiar daca pare ca fac asta fiindca iti acorda incredere sau cauta sa se deschida/apropie de tine. Gaseste o modalitate eleganta de a schimba subiectul, nu ceva in care sa para ca tu le atragi atentia ca nu e bine sa barfesti.

Lipsa punctualitatii nu o face sa iti fie un calvar. In primul rand nu te aștepta sa vina la timp ca sa nu fii dezamagit. Daca nu ai incotro si trebuie sa ai un program comun cu N nu sta tensionat la locul intalnirii, așteptând frustrat (si transmitand si copiilor aceasta stare). Gaseste o modalitate placuta de a petrece timpul pana apare neseriosul. Fii creativ, fiindca N va gasi nenumarate modalitati de a te incurca, si trebuie sa faci fata.

Tacerea este chinuitoare doar in masura in care ii acorzi si tu atentie in gandurile tale. Stabileste-ti prioritati interioare centrate pe tine, pe auto-îngrijire, pe propriile pasiuni si acorda-ti timp pentru linistire. Roaga-te mai mult, citeste, asculta muzica si nu te consuma inutil pe supararea imatura a N.

Ignorarea in public la modul in care apari ca fiind singur si nu impreuna cu cineva, fara sa te poti bucura de beneficiile statutului de "single", dar nici de un strop de atentie de la partener se vindeca mutand atentia de la ce face N. Focalizeaza pe ceea ce ti-ar face bine si te-ar inveseli pe tine la acel eveniment. Converseaza cu oamenii minunati din jurul tau, admira privelisti, cerceteaza o biblioteca etc. Daca nu ai alte optiuni si incepi sa te simti ca un caine in lesa stand dupa N care se distreaza si a uitat complet de tine, pleaca pur si simplu. Daca ulterior te intreaba de ce, nu reprosa nimic, ci spume ca ai avut ceva mai bun de facut.

Acestea sunt sfaturi pentru cei care nu mai au cum sa se debaraseze de N. Ceilalti trebuie sa isi vada de drumul vietii si sa nu continue o relatie total dezavantajoasa.

No comments:

Post a Comment