Sunday, February 16, 2020

Cu herpangina...

...nu e treaba usoara, mai ales la bebei: febra mare, nu mananca mai nimic si se mataie din orice.

Faptul ca o alaptez e totusi un mare avantaj, fiindca sanul o hraneste cat de cat. Azi-noapte insa nici san nu a mai vrut. De la 1.30 s-a trezit din ora in ora si a trebuit plimbata prin camera. Anti-termice i-am dat doar in doua zile, cate unul dimineata, ca sa poata sa se alimenteze si unul seara, ca sa pot dormi in prima parte a noptii.

In rest, apa, apa, apa. Nu e amatoare de ceai si nici de sucuri proaspete.
A luat simbolic cateva lingurite de mar ras, banana zdrobita si piure de legume din supa de pui a celor mari, toate cu concursul fratilor mai mari care, pe rand, au distrat-o ca sa uite de bubite si sa deschida gura.

O mare problema a zilelor de boala din anotimpul rece este alungarea plictiselii. Cei mai marisori au alt spectru de activitati: asculta povesti audio, citesc, scriu, deseneaza, se costumeaza in pirati. Cu Ghe ma mai joc diverse joculete printre picaturi. Am observat ca are din nou mai multa nevoie de conectare asa ca m-am pretat si la trante si gadilaturi 😊Unul dintre jocurile lor ciudate este "de-a insecticidul". Orice legatura cu realitatea este absolut intamplatoare 😊

Anastasia trebuie intretinuta in permanenta. Ii place sa se joace cu baloane, esarfe, cu accesorii de par, cu sticlute de mir/parfum din care gusta cu placere pe furis. Devoreaza la propriu orice carte (mananca hartie) dar e incantata si sa i se vorbeasca despre imagini. I se pare interesant sa stea bagata in cosul de rufe la cucu-bau si sa o las in patul etajat sa atinga si sa miste icoanele de pe perete cu mana. Caderile de obiecte o fac sa rada in hohote. Se joaca si singura cu jucariile, ii plac toate de la plusuri la masinute si roboti. Nu are papusi inca, dar merge, chiar fuge cateodata.




4 comments:

  1. sunt asa de nevinovati si draguti cand sunt mici.N- as fi crezut ca o sa mi se para mai greu cu copii mari decat cu copii mici ☺️,din unele puncte de vedere.

    ReplyDelete
  2. Insanatosire grabnica! Sotul meu e stresat de baloane, ca prezinta risc de inec pt bebelusi si copii. Mi-a transmis si mie stresul 🙂, transmit si eu atentionarea - aveti grija sa adunati repede si sa aruncati toate bucatelele in caz ca se sparg baloanele. Doamne ajuta!

    ReplyDelete
  3. Nu s-a spart niciunul pana acum (de o sapt) . Si au fost ciupite serios

    ReplyDelete