Saturday, February 8, 2020

Ma intreb...

... daca din perspectiva Evangheliei copiii sunt oameni 😊

Spun asta fiindca in educatia copiilor parintii care se zic crestini fac multe lucruri contrare invataturilor despre cum sa se raporteze la aproapele. Ma gandesc la blandetea porumbeilor,  la nejudecare, la "nimeni nu stie cele ale omului in afara de duhul omului care este in el", la partea cu "ceea ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi..."

Sigur, neavand experienta si nici gandirea adultului, copiii trebuie protejati dar constrangerea mi se pare din ce in ce mai straina de tot ce ar trebui pus in relatia cu copilul. Nu cred ca as putea-o elimina total, dar as folosi-o ca ultima resursa si doar in situatiile foarte importante pentru formarea lui.

Dumnezeu sa ne lumineze!

2 comments:

  1. In loc de constrângere putem numi mai corect îndrumare, orientare a copiilor, asa cum un copacel e legat de un bat mai gros pt a creste drept. E nevoie de o direcționare, limite. Felul în care acestea sunt realizate face diferenta intre autoritate si permisivitate(la fel de daunatoare ca stilul autoritar). Echilibrul e cel mai bun si ca orice lucru bun, cel mai greu de atins si mentinut.

    ReplyDelete
  2. Păi sunt oameni... în devenire. De aceea trebuie să avem grijă ce exemplu de devenire le dăm, pentru că de noi ține ceea ce vor fi ei.

    ReplyDelete