Thursday, February 13, 2020

Abuzul...

... narcisist pe termen lung determina modificari morfologice in anumite structuri ale creierului.
1. Atrofia hipocampului, zona localizata sub fiecare lob temporal, responsabila de memoria de scurta durata, fara functionarea careia procesul invatarii nu poate fi initiat. Aceasta atrofie se pare ca ar genera producerea unei cantitati crescute de cortizol, ceea ce face victima abuzului sa se simta mai stresata chiar si dupa ce intrerupe legatura cu N.
2. Hipertrofia amigdalei, zona responsabila de stocarea si reglarea emoriilor (frica, manie, ura). Victima simte ca traieste mereu in stare de alerta maxima, la modul "fight or flight". Simptome obisnuite sunt atacurile de panica declansate de situatii de dificultate medie/mica. Victima isi face o multime de griji sa nu deranjeze, traieste o stare de autoinhibare de teama reactiilor N.

Din cauza acestor transformari, N ii este foarte usor sa induca ideea ca partenerul este vinovat, ca este ceva in neregula cu el.
Cu cat mai repede isi ia masuri interioare impotriva influentei N, cu atat mai putin va fi afectat sistemul nervos al victimei.

1 comment:

  1. Sunt psihopați și nu aș sfătui pe nimeni sa le dea vreo șansă. Pot sa spun doar atât: FUGI!!!
    Spun asta fără sa-mi pese, pentru ca sunt ortodoxă practicată și ar trebui sa pun pe primul loc iubirea de aproape. NU!!
    Credeți-mă ca le merge mintea atât de mult la rău, încât nu merită nici cel mai mic efort din partea nimanui. Am trăit alături de un N. 7 ani și știu exact ce spun. Sunt calculați într-un mod diabolic, și nu exagerez. Își aleg victima, o studiază, apoi "atacă". Nu ai cum sa scapi. Îți spun ce vrei sa auzi, ai putea crede ca ai în fața ta omul perfect. Sunt multe de spus, dar repet, N nu se va schimba, viața ta devine un chin permanent. Singura șansă e sa fugi de la bun început pentru ca dacă ești puțin mai slab, ești sigur, sigur victimă. Au mereu cuvintele la ei, te învăluie, mint cu sânge rece uitându-se în ochii tăi, totul asezonat cu un zâmbet cinic.
    Despre N. nu aș putea să spun nimic bun. Și nu pentru ca fac doar lucruri rele, ci pentru ca la ei și ceva bun e doar un pas în ceva rău care va urma.

    ReplyDelete