Thursday, January 3, 2019

Intr-o pauza...

...de invelit la sarmale, ma chinuie talentul sa scriu doua observatii pe tema bunului simt, poate or fi cuiva de folos vreodata:

- nu intrebati adolescentii, mai ales in public, despre elemente de maturizare sexuala. In general ei sunt mult mai pudici decat noi, adultii, la subiectul acesta si ii stanjeneste discutia. Ultima patanie de genul acesta a fost de hram, in fata bisericii, cand cineva a intrebat in gura mare "Ti-a dat, Ioane, mustata?". Respectiva era foarte degajata, fiind medic, dar fiu-meu s-a simtit ca o fata intrebata "Ti-au crescut, fa, tatele?" (scuzati translatia lingvistica, dar cam atat de lipsit de delicatete a sunat chestionarea in urechile lui). Daca vrei cu tot dinadinsul sa afli, intreaba unul dintre parinti, nu copilul.

-un alt mare nu as spune curiosilor care intreaba indragostitii "Da' voi cand va casatoriti?" fara sa se sinchiseasca de faptul ca ating o problema foarte delicata pe care cei doi poate nu au discutat-o inca in amanunt, daramite sa fixeze o data. Aveti rabdare, cand va veni vremea si daca va fi cazul veti fi anuntati, veti afla cu siguranta. Pana atunci nu faceti decat sa creati un moment penibil, fiindca relatiile de prietenie in vederea casatoriei sunt uneori pline de incertitudine si indoieli asupra alegerii facute. E o decizie dificila, pentru o viata si nu poate fi asumata imediat, doar pentru ca din exterior par facuti unul pentru celalalt.

3 comments:

  1. Din punctul meu de vedere, întrebările de mai sus, și încă vreo 275866, nu se pun deloc!!!!
    Oamenii pot trai fericiți și fără sa știe când și dacă lui Ionel i-a dat mustața, sau dacă și când se mărită o persoana pe care, eventual, o vad o data la doi ani. Și exemplele pot continua. Cel mai bine ar fi să-și vadă fiecare de mustața lui, fără să-l intereseze de a altuia.

    ReplyDelete
  2. Asa ma gandeam si eu pana nu demult. Credeam ca singurul lucru care ii face nefericiti este ca nu stiu sigur daca mai facem sau nu copii, noi, cei cu mai multi😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chiar îi face nefericiți pentru că îi râcâie conştiinţa, că ar fi putut fi la fel de bogați în urmași, dar nu au vrut când a fost vremea, iar acum regretă văzând pe alții...

      Delete