Friday, January 25, 2019

Intalnesc...

... crestine sifonate ca barbatii lor nu sunt suficient de infranati, si asta nu pentru ca au probleme de sanatate sau le e teama de o noua sarcina (sunt persoane mai in varsta) , ci pentru ca din cauza asta ele nu pot fi duhovnicesti la potential maxim.

Hm! Una e sa fii iubitor de curatie si alta este sa reprosezi sotului ca iti impiedica aspiratiile spre o viata suprafireasca sau sa il privezi efectiv de normalitatea conjugala fiindca te-ai plictisit tu inainte de vreme. Cu asa ravna gresit manifestata poti arunca omul in ispita. Daca deja te-ai prins in hora nu ai decat sa mergi inainte.

Ma intreb adesea, gandidu-ma la femeile crestine din vechime, carora sf apostol Pavel le recomanda sa nu se desparta de sotii lor necredinciosi, cum convietuiau cu paganul in aceeasi casa si implicit pat? Si cum unele dintre ele au avut viata sfanta, fara sa fie neaparat mucenicite? Cum se raportau la viata de cuplu? Cum participau din ascultare fata de sot la petreceri  paganesti? Cum posteau? Cum isi taiau voia in ceea ce priveste educatia copiilor?


No comments:

Post a Comment