...sa faci chiftele pe sambata si duminica pentru familia ta cu n+1 copii, dar trebuie sa investesti prea mult asteptand langa tigaie sa le intorci de pe o parte pe alta. O varianta mai light dpv al amputarii timpului liber dar si al continutului de grasimi ar fi sa le modelezi si sa le asterni pe hartie de copt si in timp ce ele se prepara cate 30 odata, sa faci alte treburi.
Mergand la extrem pe linia economisirii de timp si energie fara sa treci totusi pragul lenevirii iti sugerez
- sa prepari o compozitie de chiftele cu suficienta grasime animala intrinseca (eu am amestecat 4 pulpe si doua piepturi de pui de tara crecut cu "concentrate" 😊 un pachet de slanina din congelatorul meu si 25 cm de muschi/ceafa de porc primita de la parohie)
- sa o condimentezi bine (eu pun usturoi, cimbru, boia, dar si chimen, ca asa am mancat in Bulgaria pe marginea drumului) - sa o intinzi apoi in strat uniform si nu prea gros in doua tavi mari de cuptor si sa o rumenesti bine
O tai felii sau isi taie fiecare din cei care au varsta si pricepere adecvata, ca tu dai sa manance la cel mic. La noi acasa nimeni nu a plans ca nu erau chiftelele rotunde.
Ca sa fii mai sigura ca nu sufera vreun membru al familiei pe motive de atasament fata de principiile clasice in estetica servirii nu pronunta cuvantul chiftele. Si nici parjoale😊. Gaseste un nume nou pentru ele. In felul acesta creierul se elibereaza mai usor de preconceptii si asteptari si "clientii" se deschid mai rapid spre nou.
Friday, January 18, 2019
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Chiar pare o mancare grozava, o sa o incercam si noi.
ReplyDeleteAsa, gen musaca.
ReplyDelete👍👍👍👍👍👍😄
ReplyDeletela noi se face asta de mult timp de cand eram copii...se numeste plăcintă cu carne. acum nu stiu daca era fix compoziția de piftele dar era f făină di arată cam ca la tine.
ReplyDeleteArată foarte bine. Ouă nu ai pus? Nu s a sfărâmat?
ReplyDeleteAm pus, cum nu? Vreo 4.
ReplyDelete