Wednesday, March 16, 2011

Copii/sfinţi 5

Credit: Free images from acobox.com
          "Haideţi să mergem  şi la altă poartă, la miros. Nimic nu nimiceşte atâta vigoarea sufletului, nimic nu-l moleşeşte atâta cât mirosirea parfumurilor plăcute.Dacă mi-ar obiecta cineva:
          -- Ce vrei să spui? Trebuie să-mi facă plăcere murdăria?
          -- Nu spun asta, dar să nu fie nici una, nici alta. Nici un copil să nu se parfumeze. Îndată ce creierul a primit mirosul, s-a moleşit tot trupul. Prin parfum se aprind plăcerile şi se dă naştere păcatului. Rostul mirosului este acela de a respira aerul, nu de a se desfăta de mirosurile cele plăcute"
  Sf. Ioan Gură de Aur- Despre creşterea copiilor
      În zilele noastre oamenii, slujind patimii desfrânării, au sintetizat în laborator (sau au extras din produse animale) feromoni, pe care, adăugându-i în parfumuri produc efectul dorit asupra persoanelor din anturaj. Pe scurt, feromonii sunt substanţe secretate de glandele sudoripare, care, odată eliminate în aer, sunt receptate de organul vomeronazal (situat în cavitatea nazală). Acesta are conexiuni (biochimic) cu organele sexuale şi determină astfel o creştere a sensibilităţii acestora şi, implicit, o stare de excitaţie. Citiţi mai multe despre influenţa lor aici.

No comments:

Post a Comment