Sunday, June 7, 2020

O parere...

... despre cateva ustensile si vase indispensabile in bucatarie de la un maestru in arta culinara. Din videoclipul asta am invatat sa ingrijesc tocatoarele de lemn ungandu-le cu ulei din cand in cand.

La mine in bucatarie lucrurile stau putin diferit, fiindca se intampla sa lucram simultan mai multi, pentru ca alternam zile obisnuite cu zile de post si raman alimente pe care nu le consumam a doua zi si pentru ca este o casa cu copii mici, deci si cu vase mici speciale pentru ei.

Numai la categoria "oale si ulcele" 😊daca stau sa numar, trec cu brio pragul mult-visatului minimalism.

Emailate, mostenire de prin bucataria mamei, am de 12l, 6l, 4l si 2 l. De inox sunt doua de 8l, una de 5l, una de 4l, doua de 3l si setul pt gatit la abur. Apoi ibrice sunt 3 de inox (doua m mari, de 1l si unul de cafea, mititel) si 4 emailate (300ml, 500ml si 2x1,5l).
Si tigai am mai multe: una de inox, un wok si o tigaite cu glazura stone effect, o tigaie de clatite, o tigaie de fonta mare si fara coada, o tigaie veche, deteriorata, pentru copt vinete pe aragaz.
cutite multe si marunte
In familie, nefiind vorba numai de "eu" ci mai ales de "noi", e nevoie de multa intelepciune pentru a merge pe calea simplitatii fara o stramtorare peste masura duhovniceasca a familiei.

No comments:

Post a Comment