Tuesday, March 6, 2018

Inainte de a vorbi...

...despre abordarea sexualitatii in educatia copiilor, mai corect ar fi sa va prezint unele dintre esecurile noastre in pastrarea curatiei mintii copiilor.
As da vina pe scoala si societate, dar stiu ca nici eu nu am fost suficient de vigilenta si de curajoasa in a opri interactiunea cu alti copii, de teama sa nu fiu prea ciudata.

Inca de la gradinita copiii au o curiozitate pentru sfera genitala. E pe undeva firesc, dar lipsa lor de autocenzura ii face sa incerce tot felul de lucruri, unele chiar periculoase: de la incercari de a intra peste alti copii in toaleta, expunerea propriei nuditati, sarut sau chiar mimarea actului sexual pana la introducerea de corpi straini in vagin. Din acest motiv am evitat sa ii duc (putinul care i-am dus) la program prelungit.

Cu toate astea, nu au scapat fara sa vada mici evenimente de genul celor mentionate. Nu pot sa povestesc ce informatii vehiculau niste pustiulici cu priviri angelice, vecini cu mine la fostul bloc. Eu chiar nu ii lasam mult timp cu ei pe copii, ci ii doar pana ii pregateam de iesit afara pe cei mai mici, maxim 20 minute. Ei, in acest rastimp au reusit sa isi expuna elementele culturale forte😊

La scoala lucrurile s-au inrautatit. Nu ma refer la felul in care a inceput sa se vorbeasca in colectiv. Tehnologia avansata mi-a facut un mare "serviciu": colegii avand telefoane cu ei, au initiat toata clasa in lumea pornografiei. Asta se intampla printr-a cincea. Probabil acum se intampla si mai devreme. Sarmanii copii, deschid ochii direct pe perversiuni.

In mod normal copiii crestini chiar nu au nevoie de atatea detalii tehnice. Acestea se vor intampla abia in viata de familie. Cat timp nu este in linie dreapta cu pregatirile pentru casatorie, orice gand si imagine mentala despre actul sexual concret constituie o intinare a mintii tanarului, aceasta putand contribui la caderi mai grave in patima trupeasca. Asta ar fi viziunea crestina, in care copilul trebuie sa pastreze o curatie la nivel rational.

Cel mai sigur la varsta mica este sa ii supraveghezi vizual permanent. La varsta mare culegi roadele a ceea ce ai sadit in mintea copilului de timpuriu: multa sfatuire pro castitate. Din nefericire in zilele noatre mai usor ca oricand oamenii vrajmasi pot semana semintele spurcaciunii in sufletele tinere.

6 comments:

  1. Este o realitate tristă, descurajatoare! Acum mă bucur că ai mei sunt oarecum izolați, fără prieteni sau vecini "cultivați", fără colegi de școală cu care să stea la astfel de povești, deocamdată... Mă rog să nu introducă educația sexuală (pervertită, desigur) în programa școlară.

    (Andreea)
    P.S. Mulțumesc pentru răspuns!

    ReplyDelete
  2. Pe mine ma apuca groaza cand ma gandesc. Si nu am cum sa nu il duc la cresa, gradi, full time. Subiectul asta mi se se pare cel mai greu din tot ce inseamna sa fiu mama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei, astea sunt intamplari accidentale. Nu vreau sa se creada ca la gradinite si scoli copiii numai asa ceva vorbesc intre ei. Vreau totusi sa fiti constiente ca vorbesc si despre sex de la varste din ce in ce mai mici.

      Delete
  3. http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/ana-sacrieru-vasile-banescu-trinitas-reconstruirea-ideologica-a-omului-conventia-istanbul-egalitatea-de-gen-atac-asupra-naturii-realitatii-revolutia-pronumelor-de-gen-transgenderismul-noua-religie/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pe vremea cand nici nu stiam cat o sa evolueze tehnologia, din neascultare fata de mama care nu-mi dadea voie sa vizitez colege (din cu totul alte motive), am fost la o colega care ,,umbla cu baieti" inca din generala si aceasta ne-a aratat o revista urata mie si altor cateva colege. Pentru ca de rusine mi-am intors privirea ea a zis amuzata: ,,ia-uite lui Alice ii e rusine". Din pacate astfel de episoade raman mult timp in memorie.

      Delete
  4. Chiar si la biserica au loc astfel de discutii. Fetita mea de 7 ani spunea rusinata ca a vorbit ceva cu o alta, tot de varsta ei, despre ceva ingrozitor si nu poate sa imi povesteasca. Pana la urma mi-a spus: mama acelei fetite, femeie divortata care vine la biserica duminical, probabil extrem de frustrata in legatura cu fostul sot, i-a spus ce lucruri ”ingrozitoare” le fac barbatii sotiilor. Cu detalii. Ioana mea era rusinata si speriata in acelasi timp. Discutia avusese loc in pridvorul bisericii.
    Exact asta ma doare, ca inainte de a afla despre dragostea trupeasca fireasca in familie, copiii mei afla intai despre deviatii.
    Fata cea mare, clasa a VI-a, ferita pana acum prin harul lui Dumnezeu de multe lucruri (poate pentru ca e timida si nu a intrat in discutii intime cu colegii), a venit sa ma intrebe ce inseamna pedofili si fete abuzate sexual, pentru ca la ora de educatie civica stiau toti copiii, numai ea se uita lung. A fost prima data cand m-am gandit daca ar fi cazul sa ii explic despre actul sexual in casatorie, pentru ca pana acum ii vorbisem voalat, niciodata cu detalii tehnice. Sa afli intai anomaliie, nu prea e firesc. Dar faptul ca la 13 ani are inca o candoare fireasca, mi se pare prea minunat, astfel incat nu ma indur sa o initiez in discutii amanuntite...

    ReplyDelete