Friday, March 2, 2018

Stiu, stiu...

...femeia trebuie sa fie supusa barbatului intru toate. Cu cat e cuplul mai dus pe la biserica, cu atat mai mult caz se face de supunerea femeii fata de barbat. In mare toate sunt bune foarte daca barbatul si femeia se iubesc, au un psihic normal si tin de aceasta ierarhie.

Mai exista insa o categorie ultra-meticuloasa de barbati care au la activ muuulte lecruri cu specific monahal. Acestia sunt foarte ravnitori sa primeasca de la sotie o ascultare similara cu ceea ce ilustreaza patericul ca aveau ucenicii fata de avva. (cum plantau ei morcovi cu frunzele in jos, cum binecuvantau morminte si cum, chiar daca erau condusi gresit, nu indraznea unul sa spuna ca stie drumul corect). 

Nu suporta din partea femeii alte opinii, chiar daca e vorba de discutii si nu de decizii concrete. Explodeaza daca sunt contrazisi sau criticati sau daca ceri parerea altor persoane in afara de ei. Le e contraindicat sa constate ca altii sunt mai competenti ca ei, se lasa cu ranchiuna. Sunt foarte preocupati de smerenia sotiei precum si de tacerea ei. Spun si eu ce aud... Mie manifestarile astea mi se par la limita cu megalomania.

Daca ai asa ceva acasa nu poti decat sa faci pace tinandu-ti ideile acasa pana la noi alegeri, sa ceri ajutorul duhovnicului si mai ales sa te rogi mult. Pana se schimba ceva, zi si tu vorba cantecului nimeni nu-i asa perfect ca tine. Nu vei avea nimic de pierdut daca inveti sa jonglezi putin printre sensibilitatile lui. Daca devine patologic, suna la 112😊


2 comments:

  1. Spuneti-ne ceva și despre 8 martie! Cum faceți cu elevii? Pregătiți daruri pentru învățătoare /diriginte? Dar pentru bunici?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pentru mine 8 martie e o zi oarecare. Pentru altii, incerc printr-un minim necesar sa dau cezarului ce e al cezarului

      Delete