Thursday, March 1, 2018

O noua jucarie...

...de care mi-au zis copiii ca e foarte apreciata pe la scoala: squishy
Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma gandesc la scrierile sfintilor parinti despre cresterea copiilor, ma sesizez imediat cu privire la incompatibilitatea jucariilor acestora cu formarea de atleti ai lui Hristos.

N-ar trebui nici sa cautam sa ne imbracam in haine moi si matasoase, care ar aduce molesirea puterilor sufletesti. Ni se citesc rugaciuni de dezlegare, ca poate "cu pipaitul ne-am dezmierdat". Noi insa nu ne ingrijim de copii ca s-ar putea desparti de voia lui Dumnezeu prin vreo oarecare aprindere trupeasca, ci ii initiem prin intermediul diferitor jucarii in lumea desartaciunii si a placerilor trupesti.

De exemplu squishy asta parca e conceput sa educe lascivitatea, cufundarea in placerea simtului tactil si nimic mai mult. Nu implica nici creativitate, nici perspicacitate, nici indemanare.

Eu as da-o cel mult la sugari, dar lor le e interzisa. Pentru un copil mai mare, e prostire curata (parerea mea de nespecialist). Cum suna: "ma joc cu squishy: stau si strang in mana o chestie moale si elastica"? Seamana cu ceva de genul: "stau si ma legan" Asta e preocupare de adolescent? Absolut penibil!

6 comments:

  1. Eu una am asociat-o cu mingiuțele acelea de burete, medicinale, adică nu văd mare diferență, doar prețul mult prea piperat+substanțele toxice pe care alegi să le "pipăi" și să le inspiri- că unele cică au și parfum. A propos, folosiți în casă uleiurile esențiale? Despre acesrea ce părere aveți?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vorbesti de situatii patologice. Un adolescent normal, daca vrea sa isi lucreze muschii nu foloseste ceva atat de moale. Exista la articole sportive alte obiecte pt asa ceva.

      Delete
    2. Am folosit foarte rar, fara efect pozitiv. Am avut o reactie alergica la un preparat facut de o prietena. Si am mai auzit de persoane care tolereaza greu aceste produse. Nu imi plac nici mirosurile intense.

      Delete
  2. Mă refer la astea când spun "minge medicinală" :
    http://artsporttotal.ro/recuperare-kinetoterapie-ortopedice/1589-minge-de-mana-din-spuma-recuperare-medicala.html
    Am uitat să semnez mai sus... Ana

    ReplyDelete
  3. Bunicul meu folosește așa ceva, dar sub forma de minge, pentru că are un cateter inserat în brațul drept- face dializă de două ori pe săptămână - și trebuie să stimulee cumva atât mușchii mâinii, cât și circulația sângelui. Dar a cumpărat-o cu 1 leu în urmă cu ceva timp.
    Am văzut în vitrina unui magazin chinezesc anunțul "AVEM SCUIȘI" :)) Toată lumea care citea anunțul se întreba ce-or fi ăia SCUIȘI?

    ReplyDelete