Wednesday, March 21, 2018

Daca tot...

...sunt unii adeptii teoriei conspiratiei si lupta cu inflacarare impotriva vaccinurilor ca fiind o modalitate sigura de a introduce boli grave avand ca tinta noua generatie, ma mir ca nu se sesizeaza ca o minte diabolica poate folosi ceva mult mai subtil in loc.

Un produs cu eliberare gratuita, pe care oamenii si-l doresc si si-l administreaza de buna voie si nesiliti de nimeni si de care esti sigur ca ajunge tot la copiii viitorului. Unde mai pui ca totul e fara martori, nimeni nu e inregistrat pe undeva cat si cum a luat, iar prescriptia medicala e una dintre cele care par cele mai justificate si bine intentionate.

Probabil ati ghicit, ma gandesc la vitaminele pentru gravide pe care tinerele mamici le iau cu spor si incredere si cu care chiar se simt foarte bine. Acu cateva zeci de ani nu existau vitamine specializate, ci erau pentru adulti in general. Inteleg foarte bine si faptul ca gravida are niste nevoi speciale si fenomenul poate fi privit ca absolut inofensiv.Nu ma bazez pe nicio informatie concreta, pur si simplu e din categoria "I wonder".

7 comments:

  1. Ideea e că în România sunt destule femei însărcinate care nu sunt supravegheate de un specialist și nici nu investesc în suplimentele recomandate de aceștia, fiindcă nu cred în ele! Cel puțin atâta timp cât se simt bine... Cu vaccinurilr e altă poveste, e un fel de șantaj, ești cumva strâns cu ușa sa îți vaccinezi copilul că altfel va fi vai și amar de viața lui. Eu nu am luat vitamine în timpul sarcinii decât băbește, direct din alimente, și nici nu am acceptat sa fie vaccinați copiii mei. Ana

    ReplyDelete
  2. Si eu mi-am pus aceeasi intrebare. Prima sarcina, cand m am indopat cu vitamine de la primul consult medical, pt ca asa mi a prescrus dna dr., am pierdut o... urmatoarele sarcini nu am mai luat absolut nimic si totul a fost bine. nu stiu daca are vreo legatura dar eu asa asa am simtit sa fac. Nu sfatuiesc pe nimeni sa ia vitamine prenatale

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu ma gandesc la un efect abortiv. Mai degraba sa iti dea o crestere anormala in greutate a fatului, iar un macrosom e greu de nascut vaginal, poate fi o cauza de indicatie pt cezariana.

      Delete
  3. Nu inteleg ce e cu vaccinurile.
    Cat despre vitamine pentru gravide ele au compozitie cunoscuta ce ar putea fi pus in plus?

    MariaM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Un produs nedeclarat. Ai vaxut cum o picatura de vit D are efect mineralizant. O picatura. Tot asa se poate gasi ceva care la doza ff mica, strecurat in aceste vitamine, sa traverseze bariera placentara si sa produca modificari genetice la fat.

      Delete
    2. Cum e cu vit D? Ce inseamna efect mineralizant? Multumesc!

      Delete
    3. Am vrut sa spun ca o cantitate ff mica de substanta activa ingerata poate avea rasunet clinic, deci se pot strecura in comprimate cu vitamine si alte componente decat ce scrie pe prospect.
      La intrebari nu iti pot raspunde fiindca nu ma cheama wikipedia😊

      Delete