Friday, January 17, 2020

Tip...

... pentru mai mult popcorn la o tura😊: in loc de capac, pune un bol de inox care ofera mai mult volum pt floricelele de porumb, apoi rastoarna.

15 comments:

  1. Tot mai bine e cu un aparat de popcorn, costă 60 de lei și ocupă spațiu cât o carafă de 1 litru. Pentru familiile numeroase (si nu numai) este ceva ce mie îmi pare de nelipsit ��

    ReplyDelete
  2. 1l este un volum mult prea mic (combinatia de m sus are capacitate de cel putun 3l). E important si cat de usor se curata.
    In bucataria mea scoasa pe balcon orice obiect in plus ma deranjeaza, de aceea prefer sa dau tigaii clasice multiple utilizari.

    ReplyDelete
  3. Nu, nu! Vorbeam despre spațiul pe care îl ocupă aparatul când trebuie depozitat, cât o carafă de apă de 1 l, adică este micuț. La o tură de popcorn (care durează 3 minute cu aparatul, de când pornesc butonul on până la off) rezultă un lighean cu capacitatea de 3-4 l. Din două ture (6 minute) obțin cantitatea cu care se satură 5 copii...

    ReplyDelete
  4. Se curăță simplu, în interior doar prin ștergere cu un prosop uscat, exteriorul nici nu se murdărește, fiindcă uleiul și sarea se adaugă peste popcorn, în ligheanul captator. Eu nu aș renunța la acest aparat, pentru mine e un obiect de nelipsit ��

    ReplyDelete
  5. Floricelele se fac bine intr-o oala mare, din inox, acoperita cu capacul ei.
    Trebuie doar putina atentie din momentul in care incep sa pocneasca boabele, adica se mai ridica oala din cand in cand, se agita putin, apoi se pune iar pe foc, ca sa nu se prinda floricelele aflate la fund. De asemenea, nu dau focul tare.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu mi-am stricat oala din inox Fissler încercând să fac popcorn în ea, nu am reușit nici până azi să curăț particulele carbonizate prin nicio metodă mecanică sau chimică. Nu aș recomanda, tot mai sigură e tigaia cu capacul improvizat

      Delete
    2. Si eu mi-am ars oala de inox primele dati.
      Asta pana mi-am dat seama ca focul nu se da tare si ca se agita oala ca sa se miste floricelele inauntru, sa nu se mai prinda.
      Oala am curatat-o cand am pus la fiert in ea niste prosoape albe de bucatarie care erau patate, in apa cu Ariel. Prosoapele au iesit albe, asa cum stiam deja ca se intampla, dar s-a curatat si oala.
      Sper sa reusesti si tu daca incerci (cu geamul deschis la bucatarie)
      Din comentarii se pare ca masina de facut popcorn e eficienta, nu stiam ca exista asa ceva.

      Delete
  6. In tuci pt mămăligă mai e o varianta..cu capac. Interesant aparatul pt popcorn. Poate scrie cineva si instrucțiuni/tips, de la cantitatea de ulei ,temperatura..eu din pacate doar le carbonizez! Soțului meu ii ies, chiar le trece si prin unt inainte.

    ReplyDelete
    Replies
    1. La cele făcute în aparatul pentru popcorn nu trebuie alte ingrediente, decât porumbul pus înăuntru cu măsura încorporată în capac. După ce explodează toate (le coace o suflantă cu aer cald, nu se pot carboniza) și "aterizează" în vasul pus la gura aparatului adaug ulei de măsline în fir subțire sau stropesc cu o linguriță unt topit (să curgă la fel ca uleiul) și sare, apoi le amestec ca pe salată. Cuva aparatului nu se murdărește.
      Și eu am stricat tigaia de inox cu popcornul. Am scos toate vasele de aluminiu (tuciurile) din casă, dar în urmă cu mulți ani tot în tuci le făceam...

      Delete
    2. Ce marca de aparat de popcorn folositi?

      Delete
    3. Star Light de la emag am eu. Am intrat în al doilea an în care îl folosim destul de des, mai ales în post...

      Delete
  7. eu am o oala cu peretii grosi, tip ceaun, pun un strat de ulei uniform, un strat f subtire si un strat de porumb de floricele, nu pun mai mult porumb pt ca cel care ramane pe fundul oalei se va arde. in prima faza focul tr dat tare, pus uleiul si porumbul si amestecat pana sare prima floare, la aceasta se termina cu amestecatul, se pune capcul si se da focul mic, astept sa infloreasca toate boabele, pun sare si gata..

    ReplyDelete
  8. Eu in tigaia asta pun un pachetel de popcorn o data, adaug un strat de ulei de 2-3 mm, un praf de sare si dau focul tare. Apoi astept pana pocnesc aproape toate si nu se arde nimic. Habar nu aveam ca lumea are asa probleme cu popcornul...

    ReplyDelete